FMV

Redovisningschef med fokus på ledarskap och utveckling

Nu söker vi dig med gedigen ekonomikompetens, tillsammans med en stark vilja att leda, som vill ta dig an en spännande roll där du bidrar till att utveckla Sveriges försvar!

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tid där du som redovisningschef blir en nyckelperson i att skapa en dynamisk organisation.

Vår myndighet befinner sig i ett expansivt skede och som ett led i detta skapar vi nu en central stab med syfte att skapa förutsättningar för en väl fungerande ledning, styrning och uppföljning. Staben ska möjliggöra en sammanhållen planering för intern och extern produktion vad avser verksamhet och ekonomi i samtliga tidsperspektiv. Vidare ska den nya staben skapa förutsättningar för en implementation och fortsatt utveckling av det nya arbetssättet som utvecklas i förändringsinitiativet Ett FMV för att lösa FMV:s uppdrag.

Arbetsuppgifter
Som redovisningschef ansvarar du för att den ekonomiska redovisningen är rättvisande och i enlighet med gällande regelverk. Du leder arbetet med att ta fram bokslut och övrig rapportering, du håller i kontakterna med revisorer och andra externa parter. Du är den som sätter processerna, planen och rollerna för redovisningsgruppen samt bidrar till att förbättra och utveckla rutiner och processer. Vidare fungerar du som stöd till övriga myndigheten i redovisningsfrågor.

FMV genomgår en omfattande reformering av försvarslogistiken och ekonomiområdet kommer de närmaste åren att genomgå förändringar avseende ekonomiska flöden, ekonomimodeller och ekonomisk redovisning. Redovisningschefen kommer att vara en nyckelperson i detta förändringsarbete för att tillsäkra en rättvisande ekonomisk redovisning.

I rollen rapporterar du till avdelningschefen för Planering och ekonomi och ingår i dennes ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor skapar du stabilitet och utvecklar verksamheten bland annat genom att utarbeta och införa gemensamma rutiner och arbetssätt, verka för en framåtriktad förändringskultur samt skapar långsiktiga förutsättningar och god arbetsmiljö.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har relevant akademisk examen, eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt, tillsammans med gedigen och aktuell erfarenhet från kvalificerat arbete på en större ekonomiavdelning. Du har god förståelse för processerna knutna till redovisning och ekonomistyrning. Vi ser gärna att du har haft personalansvar sedan tidigare men ledarerfarenhet i annan form i kombination med stort intresse för ledarskapsfrågor är också intressant. Har du erfarenhet från redovisning och/eller ekonomistyrning i statlig verksamhet är det självklart meriterande men vi ser det inte som ett krav. Du har stort systemintresse och driver naturligt utvecklingen inom området. 

Ditt ledarskap är aktivt, närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara kunnig, lyhörd, trygg och prestigelös. Du drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och har mycket god förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera. Helhetsfokus liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att trivas i rollen. Vi söker dig som är målinriktad och driven men på ett ödmjukt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Om oss

Enheten Redovisning är en av två enheter inom avdelningen Planering och ekonomi. Enheten består idag av 25 medarbetare och ansvarar för myndighetens redovisning, fakturering, leverantörsregister och betalningar samt löpande bokföring, och periodbokslut. Enheten är kontaktyta mot banker, Riksrevisionen och Ekonomistyrningsverket samt rapporterar bland annat till statsredovisningen.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och möjlighet till fysisk aktivitet.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Malin Magnusson, rekryterare från Jefferssons Wells på telefon 076-780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2023-06-04.

Välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 maj

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Redovisningschef med fokus på ledarskap och utveckling