FOI

Forskningsingenjör som gillar systemutveckling och maskininlärning

Vill du arbeta med att utveckla metoder, algoritmer och verktyg för intelligenta informationssystem för försvar och säkerhet och har systemutvecklarkompetens så ska du söka tjänsten som forskningsingenjör hos oss!


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Dina arbetsuppgifter består i att dels följa med i den snabba utvecklingen som sker inom forskning kring artificiell intelligens kopplat till exempelvis text- och bildanalys, dels anpassa denna typ av teknik till domänspecifika tillämpningar. Du kommer att arbeta med träning av djupinlärningsmodeller av publika datamängder eller på domänspecifik data som du själv förberett. Dessutom kommer du att använda dessa modeller och algoritmer till att genomföra analyser på stora datamängder, t.ex. för att identifiera trender och nätverk. I arbetsuppgifterna ingår också att sätta sig in i uppdragsgivarnas behov, att omsätta dem i enklare men användbara prototyper samt att redogöra för uppnådda resultat i rapporter eller i föredrag.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har magisterexamen inom datateknik, informationsteknologi, datavetenskap eller motsvarande med specialisering inom maskininlärning. Du har praktisk erfarenhet av djupinlärningsramverken PyTorch, TensorFlow eller Keras. Du har programmeringsvana i något av programspråken Python, Java eller C/C++.

Det är meriterande om du har erfarenhet av;
• storskalig datahantering med olika verktyg som Spark, MongoDB, Elasticsearch eller liknande
• utveckling av medelstora till stora mjukvaruprojekt
• verktyg för paketering och ”deployment” av programvara som Dockers eller liknande
• versionshantering med Git


Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Beslutsstödsystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här: 
Försvarsteknik - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 december 2021.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Björk. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-12-13

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Magnus Björk

mob: 073-1512582

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 13 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 november

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskningsingenjör som gillar systemutveckling och maskininlärning