FMV

Provingenjör till flygsystem i framkant

Vill du vara en viktig del i att utveckla framtidens flygsystem? Är du ingenjör och har erfarenhet av att jobba inom dataanalys? Är du en person som gärna samarbetar med andra och har förmågan att strukturera och planera ditt arbete? På T&E Luft arbetar du i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Låter det intressant? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

I rollen som provingenjör inom flygsystem på Test & Evaluering Luft har du en viktig roll i att planera, genomföra och rapportera provuppdrag där målet är att testa och validera beslutsunderlag som baseras på Artificiell Intelligens och teknik i framkant.

Som provingenjör leder du uppdragets provteam i nära samarbete med kollegor på FMV så som testpiloter, flygtekniker, chefsprovingenjörer, konstruktörer samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Tillsammans med teamet analyserar du teknisk information kopplat till flygplanssystemet och i rollen ser du även till det kompletta materielsystemet genom att analysera planering, genomförande och utvärdering av provflygningar. En central del i rollen är även att stötta FMV Projektledning vid koncept- och kravställningsarbete för provobjekt och granskningar.

I rollen som provingenjör kommer du vara med och bidra i framtagning och utvärdering av framtidens flygsystem då, det på T&E’s provplats i Linköping, kommer genomföras viktigt arbete det kommande decenniet för att verifiera och validera många sorters flygsystem i framkant och i nära samarbete med industrin och Försvarsmakten.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som

Vi ser att du har arbetslivserfarenhet inom dataanalys. Du är civil-, högskole- eller försvarsmaktsingenjör med relevant teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda andra i arbetssamanhang.

Det är meriterande om du har erfarenhet från systemarbete inom sensorer på samma sätt som det är en fördel om du har kunskap inom signalbehandling och programmering i matlab, python eller motsvarande. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av att arbeta i projektform. Erfarenhet av att genomföra provverksamhet är också meriterande. Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du B-körkort.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har förmågan att leda och samordna grupper samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. För oss är det viktigt att du är rätt person varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning. T&E Luft i Linköping verifierar och validerar förutom stridsflygplan även helikoptrar, obemannade flygande farkoster, UAV, radarspaningsflygplan, transportflygplan samt de stödsystem som tillhör flygsystemen, exempelvis sensorer, beväpning, räddningsutrustning, flygdräkter och motmedelsutrustning. T&E Luft har en av världens modernaste dynamiska flygsimulatorer med prestanda och realistiska förhållanden som motsvararar moderna stridsflygplan för kvalificering och träning av piloter.

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV 
Test och evaluering (fmv.se) och om T&E Luft Linköping (fmv.se).

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Mikael Rudensten på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta andrea.molander@fmv.se. Sista ansökningsdag är 2023-10-02.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nuSista ansökningsdag : 2 oktober . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 11 september

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Provingenjör till flygsystem i framkant