FMV

Provingenjör inom Ledningssystem

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta inom ledningssystemområdet? Är du självgående och har förmåga att strukturera ditt arbete? Vill du verifiera och validera komplexa ledningsstödsystem med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som provingenjör arbetar du med att verifiera och validera materiel inom ledningssystem. Du ansvarar även för att utifrån verksamhetens behov ställa krav på tekniska system. Rollen som provingenjör innebär även att koordinera utveckling, drift och förvaltning samt delta i arbetet med att livcykelhantera de system som används vid prov.

Tjänsten är placerad i Enköping men ett antal möten genomförs på annan plats, i huvudsak Stockholm. Dessutom kan ett antal resor utomlands förekomma, för att representera avdelningen och inhämta kunskap.

Test och evaluering (fmv.se)

Vi söker dig som

Du har examen som civil- eller högskoleingenjör, systemvetare eller har en annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning inom IT-säkerhet och systemutformning, men det är inget krav. Vi ser gärna att du har kunskap om nätverkslösningar. Du har god kunskap och vana av att arbeta i MS Office. Du har även god förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du ska också ha goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort.

Det är en fördel om du har erfarenhet från konfigurationsledning, IT-säkerhet, systemsäkerhet, eller hållbara underhållslösningar. I rollen kommer du att ställas inför komplexa frågor, därför är en förutsättning att du trivs i rollen att analysera dessa.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs i att arbeta i team. Som provingenjör kommer du samarbeta både internt på FMV och med externa parter från försvarsmakten och industrin, en förutsättning är därför att du kan lyssna in andra liksom framföra din åsikt på ett konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen krävs en förmåga att strukturera och planera dina arbetsuppgifter samt göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

T&E LED medverkar till att Försvarsmakten får efterfrågad förmåga genom att verifiera och validera funktionskedjor samt teknisk samfunktion inom ledningssystemområdet. Ledningsstödsystem finns från soldater och sjömän till högre staber samt mellan försvarsmaktens operativa domäner; mark-, sjö-, luft-, cyber- och rymddomänen. T&E Led genomför validering och verifiering där system kopplas samman i nätverk vilket även sker med andra nationer/organisationer. Verksamheten bedrivs i projektform med uppdrag från övriga delar av FMV, FM eller andra statliga myndigheter. Ständig utveckling av vårt arbetssätt är en naturlig strävan för avdelningen.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Henrik Fork på telefon 070-4835225.
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lars Högström lars.hogstrom@fmv.se
Sista ansökningsdag är 2023-06-01

Välkommen med din ansökan!Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 juni . Arbetsort : Enköping . Publicerat : 12 maj

Kategorier : Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Provingenjör inom Ledningssystem