FMV

Projektledare vidmakthåll JAS 39 Gripen

Har du erfarenhet av att arbeta i ledande roller inom flygdrift eller vidmakthåll av flygsystem, och då gärna militära flygsystem? Är du resultatorienterad och har förmåga att leda? Vill du arbeta i med komplex verksamhet med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
FMV stödjer både Försvarsmakten och övriga Gripen operatörer med att vidmakthålla Gripensystemet. Det gäller tjänster inom bl.a. fortsatt luftvärdighet och upphandlingar och förvaltning av produktstöd- och underhållskontrakt.

Du kommer leda ett projektteam som tillsammans säkerställer att vi levererar rätt tjänster med rätt kvalitet. I rollen som projektledare kommer du arbeta med att planera och följa upp både verksamhet och ekonomi. Tjänsten innebär arbete med upphandlingar och samverkan med Försvarsmakten och underleverantörer. 

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är utbildad som civil-eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt t.ex. tekniks officer med erfarenhet av flygsystem.

Du har erfarenhet av projektledning och trivs med att leda och ta ansvar. Vidare har du har kunskap och erfarenhet från vidmakthållande av flygsystem, ledning av fortsatt luftvärdighet eller flygunderhåll. Vi förväntar oss att du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska.

Det är en fördel om du har kunskaper om Gripensystemet. Vi tror att dina kunskaper kring metoder och verktyg för projektledning kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen liksom kunskaper kring civil eller militär organisation och regelverk för flygdrift. Har du erfarenhet av arbete med projekt och uppdrag inom FMV eller Försvarsmakten är det meriterande.

Som person är du självgående, ansvarstagande samt strukturerad. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och lösa uppkomna komplexa frågor.

Du är som bäst när du får leda och samarbeta med andra och ta ansvar för att arbetet genomförs med rätt leverans i rätt tid på rätt plats.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
På FMV driver vi projekt för vidmakthållande, export och utveckling av JAS 39 Gripen för både Försvarsmakten och exportkunders räkning. Med utgångspunkt från våra uppdragsgivares behov både leder vi och upphandlar utveckling, systemstöd och underhåll av Gripensystemet och dess ingående delar.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Filip Ingelsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta David Helenius-Bylander på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2024-05-24 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 april

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare vidmakthåll JAS 39 Gripen