FMV

Projektledare inom marinens träng- och amfibiesystem

Är du en projektledare med ingenjörsbakgrund som vill arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då är du den vi söker!

Arbetsuppgifter  

Som projektledare inom marinens träng- och amfibiesystem arbetar du med marina fartyg och system, där du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning i projekten. Du leder framtagning av upphandlingsunderlag samt upphandling. Du bistår vid framtagning av designlösningar och leder förhandlingar mot leverantörer.

Uppdragen sker i nära samarbete mellan industrin, Försvarsmakten och olika avdelningar och enheter inom verksamhetsområdet. Arbetet innebär resor inom och utanför Sverige.

Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Vi söker dig som

Har en civil- eller högskoleutbildning alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Har du även en utbildning i systemarbete enligt principerna i ISO/IEC 15288 så är det meriterande.

Du har arbetslivserfarenhet som projektledare och har därtill erfarenhet av krav- och riskhantering. Vi ser det som meriterande om du har dokumenterade goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från FMV eller Försvarsmakten. Har du även erfarenhet av att självständigt driva större komplexa projekt, teknisk systemutformning, förhandling och offentlig upphandling ser vi positivt på det.

För att lyckas i rollen ser vi att det är nödvändigt att du har kunskaper inom projektledning, projektledningsverktyg och metoder. Vi ser med fördel på om du även har kunskap kring nyttjande av marin materiel och kunskap om fartygs- eller båtsystem för yrkesmässigt bruk.

Att du har goda kunskaper i Officepaketet ser vi som en självklarhet och du kommunicerar obehindrat i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som medarbetare på FMV får du ta eget ansvar och arbetar till stor del i projekt tillsammans med dina kollegor. Därför söker vi dig som naturligt samarbetar och kommunicerar med andra, samt delar med dig av din kompetens. Du är engagerad i ditt arbete och tar initiativ och ansvar för dina uppgifter och driver arbetet framåt. Stöter du på problem har du förmåga att bryta ner och lösa dem.

Körkort klass B.

Om oss

Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, stöd- och bassystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Tjänsten är placerad på avdelningen Amfibie-, stöd- och bassystem som i dagsläget består av 70  engagerade medarbetare med stor kompetens.

Vi befinner oss just nu i en händelserik tid där du som projektledare kommer bidra till att optimera och säkerställa Försvarsmaktens förmågor. Vid ett eventuellt medlemskap i Nato öppnas nya möjligheter och vi söker dig som vill vara med på den tillväxtresan. Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som används av Försvarsmakten.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Erik Olsson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2023-06-26.

Välkommen med din ansökan.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 juni . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom marinens träng- och amfibiesystem