FMV

Projektledare inom internationella projekt

Har du teknisk högskolexamen och erfarenhet som projektledare? Är du strukturerad och har god samarbetsförmåga? Vill du arbeta i kvalificerade internationella forsknings- och utvecklingsprojekt i syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker som projektledare med inriktning internationella projekt inom FMV:s verksamhetsområde Ledningssystem. Inom ledningssystemsområdet jobbar vi med den teknik som bidrar till att vår försvarsmakt har en korrekt uppfattning om situationen, kan fatta rätt beslut och kan kommunicera informationen inom och utom organisationen.

Arbetsuppgifter
Som projektledare leder du projekt genom att såväl själv delta och strukturera upp som följa upp verksamheten och leda projektdeltagarna. Hos oss kommer du att ansvara för att projektleda internationella projekt i samverkan med andra nationer eller intressentgrupper som består av olika försvarsindustrier. Projekten är främst EU-projekt som European Defence Fund (EDF) eller Permanent Structured Cooperation (PESCO) projekt men är inte avgränsat till det. Balansen mellan EU-projekt och andra typer av internationella projekt kan ändras vid ett eventuellt NATO-tillträde.

Vidare arbetar du tillsammans med våra andra medarbetare som arbetar med internationella projekt för att kontinuerligt utveckla och förbättra våra arbetssätt. Du har ett nära samarbete med den som är ansvarig för att sammanhålla våra internationella projekt, som du stöttar och rapporterar till bland annat gällande produktionsuppföljning. Som projektledare arbetar du tillsammans med övriga berörda i FMV:s organisation för att sprida kunskapen som erhållits i projekten så att det kan omsättas i FMV:s verksamhet. I arbetet ingår även kontakter med Försvarsmakten och industrin.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer. 

Vi söker dig som

Du har en teknisk högskolexamen eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig. Vidare har du erfarenhet som projektledare samt goda kunskaper i såväl svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en projektledarutbildning och erfarenhet av komplexa projekt. En fördel är även om du tidigare har arbetat med internationella samarbeten.

Som person är du strukturerad med god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter samt arbetar bra mot mål och fokuserar på resultat. Givet tjänstens innehåll behöver du ha god förmåga att leda och motivera andra samt skapa engagemang och delaktighet. Viktigt är också att du är en person som arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser utmanande situationer på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Inom FMV:s verksamhetsområde Ledningssystem finns systemledningsavdelningen och enheten Förmågeutveckling. På enheten arbetar vi inom fyra olika områden; teknisk designledning, systemsamordning, internationella materielsamarbeten samt forskning och utveckling. Vår uppgift är att skapa förutsättningar för rätt leveranser vilket vi blanda annat gör genom att stödja organisationen inom våra expertisområden, upprätthålla och utveckla arbetssätt samt informera och utbilda. Detta gör att vi i vårt arbete har kontaktytor internt inom FMV, Försvarsmakten och andra myndigheter, försvarsindustri samt olika internationella parter.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Sandra Lindau på telefon 08-782 4000.

Vid frågor om processen vänligen kontakta rekryterare Ellinor Rosengren på ellinor.rosengren@fmv.se. #LI-ER1

Sista ansökningsdag är 2024-02-26.

Välkommen med din ansökan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 15 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom internationella projekt