FMV

Projektledare inom Antennsystem

Är du projektledare och med kunskaper inom antennteori och vågutbredning? Är du mål- och resultatorienterad, ekonomisk medveten och har förmåga att se helheter och fokusera på det större perspektivet? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som projektledare inom antennsystem ansvarar du för att leda arbete som utförs i mindre projektteam, med ett bestämt mål enligt avtalad omfattning gentemot FMV och Försvarsmakten, i enlighet med överenskommen tid, kostnad samt effekt och funktion. Här kommer du att stötta organisationen FMV med antennkompetens och samverka med andra projektledare inom radioområdet, installationsprojekt samt övriga parter inom FMV, exempelvis enheten för Test och Evaluering inom Ledningssystem.

I roll som projektledare inom antennsystem är din främsta uppgift att driva uppdrag inom antennområdet. Det innebär att du i stor utsträckning behöver samverka med andra parter, exempelvis genom att föra regelbunden dialog med Försvarsmakten gällande förmågebehov samt föra dialog med leverantörer och övriga samarbetspartner. Du kommer också att delta vid upphandling av antennsystemlösningar, ansvara för leveranskontroller, säkerställa befintligt produktsortiment samt omsätta befintlig materiel. Du kommer att avrapportera status i uppdrag intern och till beställare, skriva beslutsunderlag och rapporter samt genomföra omvärldsbevakning inom antennområdet. 

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom teknisk fysik / elektroteknik, dig som är specialistofficierare inom området eller dig som har inhämtat motsvarande kompetens på annat sätt, som FMV bedömer likvärdig. Du behöver också ha en projektledarutbildning, eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt.

Du har erfarenhet av projektarbete och av projektledning. Du har också kunskap inom antennteori och vågutbredning. Vidare hoppas vi att du har erfarenhet av arbete med tekniskt systemarbete, antennsystemdesign samt offentliga upphandlingar och förhandlingar, men det är inget krav. Det är också värdefullt om du har erfarenhet av att planera, genomföra och/eller dokumentera testverksamhet eller kunskap om hur Försvarsmakten opererar taktiskt i olika miljöer. Om du har erfarenhet av användning av projektplaneringsverktyg kommer detta att vara till nytta här!

Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska likaväl som engelska är ett krav.

Körkort behörighet B är meriterande.

För att vara framgångsrik i rollen som projektledare inom antennsystem behöver du arbeta bra med andra människor. Det innebär att du exempelvis lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt. Du behöver också vara mål- och resultatorienterad samt ha god ekonomisk medvetenhet.  Vidare söker vi dig som har god förmåga att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Det innebär att du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Ledningssystemmateriel ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens, bland annat radio- och antennsystem, till Försvarsmakten.

Läs mer om hur det är att arbeta på FMV och enheten Spektral miljö här:
Nicklas Thorsson och Maria Johansson, projektledare (fmv.se)
Möt våra medarbetare (fmv.se)

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO: Mikael Svensson, OFR/S: Pia Edström, OFR/O: Arne Molander och SEKO: Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid #LI-LR1

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta rekryterande chef Daniel Tourde på telefon 070-479 80 99. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Lina Rahmih på telefon 070- 783 78 50.

Sista ansökningsdag är 2024-03-05.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 5 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom Antennsystem