FMV

Projektingenjörer inom undervattensstridssystem

Har du utbildning och erfarenhet med teknisk inriktning och vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till ett starkare försvar? Är du engagerad, har vilja och driv att lära dig mer om undervattensdimissionen? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter

Vår produktionsportfölj består av torpedsystem, minsystem, autonoma undervattensfarkoster (AUV) samt forskning och teknik av framtida undervattensvapenssystem. Som Projektingenjör/systemingenjör inom undervattensvapen stödjer du projekt- och produktledare att omsätta behov till tekniska krav. I arbetet, som bedrivs i nära samarbete med andra delar av FMV, Försvarsmakten och industrin ingår tekniskt analysarbete, kravspecificering, upphandling och utvärdering av tekniska och kostnadseffektiva lösningar. I arbetet ingår även att följa den tekniska utvecklingen inom tilldelat ansvarsområde. Du kommer att arbeta med kravformulering och kravuppföljning, analys av design och utformning av tekniska system och plattformar. Arbetsuppgifterna består dessutom av verifierings- och valideringsaktiviteter, både i pappersform och genom deltagande vid provverksamhet, granskning av tekniska underlag och rapporter samt framtagning av underlag inför beställning, avrop eller upphandling. Som en naturlig del i kompetensutvecklingen kan projektingenjörer/systemingenjörer tilldelas och få driva mindre projekt som på sikt kan leda till större projekt. Placering i Stockholm eller Karlskrona. Resor ingår som en naturlig del i tjänsten.

Vi söker dig som

Du är högskoleutbildad ingenjör eller har likvärdig utbildning alternativt enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och ett brinnande intresse för undervattensområdet. För att snabbt komma in i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med tekniskt komplicerade system. Erfarenhet av teknisk systemutformning, operativ drift eller vidmakthållande av tekniska system samt framtagning av tekniska underlag i såväl pappers- som digital form samt erfarenhet av materiell anskaffning och upphandling är meriterande. Kunskap om undervattensvapen på Marinens fartyg, vapen- och ammunitionssäkerhet, systemsäkerhet samt kunskap om undervattensmiljön och de krav den ställer på undervattensvapen är meriterande men ej ett krav. En förutsättning är ett intresse, vilja och inre driv att lära sig mer om undervattendimensionen och specifikt undervattensvapen och farkoster. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som medarbetare på FMV får du ta eget ansvar och arbetar till stor del i projekt tillsammans med dina kollegor. Därför söker vi dig som naturligt samarbetar och kommunicerar med andra, samt delar med dig av din kompetens. Du är engagerad i ditt arbete och tar initiativ och ansvar för dina uppgifter och driver arbetet framåt. Stöter du på problem har du förmåga att bryta ner och lösa dem. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, även i de tekniska frågorna. Du har god datavana och har goda kunskaper i Microsoft Office.

Om oss

Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin.  Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö. Tjänsten är placerad på avdelningen Undervattenstridssystem och arbetsuppgifterna leds och fördelas inom undervattensvapenenheten. Som medspelare i vårt undervattensvapenteam förstärker du nuvarande organisation som består av 18 engagerade medarbetare. Tjänstgöringsort är Stockholm eller Karlskrona.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Jonna och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor gällande tjänsten ber vi dig kontakta Peter Bergkvist, Enhetschef Undervatten Vapensystem på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på 
carina.falck@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2024-03-06

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 6 mars . Arbetsort : Karlskrona, Stockholm . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektingenjörer inom undervattensstridssystem