FMV

Produktledare Drivmedelsmateriel till Flygområdet

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Verksamhetsområde Flygmateriel har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för i huvudsak Försvarsmaktens flygstridsförmåga, där enheten Flygbassystem levererar försvarslogistik inom bl.a. Flygbas- och Drivmedelsmateriel.

Försvarsmakten befinner sig i en expansiv fas, där kraven på FMV att leverera materiel och systemstöd är mycket stora. Med Försvarsmaktens inriktning att upprätta nya förband och återetablering på flertal orter kommer drivmedelsområdet att hamna i fokus för lösande av uppgift inom mark-, sjö- och luftarenan. Förutom stora och små anskaffningar finns behov av att skapa arbetsrutiner och processer utifrån de nya ansvarsförhållandena som råder mellan FMV och Försvarsmakten.

Vi söker nu en Produktledare till enheten inom området Drivmedelsmateriel som ansvarar för den unika förbandsmateriel som krävs för att bedriva drivmedelstjänsten för hela Försvarsmakten.


Arbetsuppgifter
Som produktledare kommer du att representera den tekniska systemledningen i verksamheten för drivmedelsområdet inom FMV, där du arbetar med hela systemets livscykel (alltifrån teknik till tid och ekonomi).

Vid anskaffningar leder du tillsammans med projektledaren framtagning av tekniska kravspecifikationer och specifikationer kring verksamhetsåtaganden. Du deltar i upphandlingar av materiel, tjänster, underhållsavtal etc. inom ramen för LOU/LUFS där du svarar på tekniska, deltar i anbudsutvärdering samt verifierar och validerar leveranserna till FMV innan materielen överlämnas till Försvarsmakten. Inom förutsättningsskapande verksamhet leder du arbetet med systemutvecklingsplanering inklusive utarbetande av uppdragsförslag (uppdragsdefinition/förändringsförslag), avvikelsehantering, framtagning av tekniska order, uppdatering av dokumentation m.m.


Vi söker dig som
Du har 3-årig teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Har du utbildning inom materielsystemets teknikområden är det meriterande.

Du har minst 4 års erfarenhet av tekniskt projekt-/systemarbete där du har arbetat med kravhantering, konfigurationsledning samt systemsäkerhet. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska, och givetvis har du god datorvana. Resor inrikes som utrikes ingår i tjänsten så körkort B krävs för tjänsten.

Vi tror att du har erfarenhet från design-/produktledning, samt att du har arbetat med drivmedelsmateriel tidigare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verifiering/validering och systemutveckling. Drift och driftuppföljning samt att du har vana att arbeta i stödsystem såsom PRIO/Lift är också meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av materielpublikationer, materielöverlämning samt certifiering. Har du teknisk kunskap om Drivmedelsmateriel är det meriterande.

Vi tror att din erfarenhet från arbetsuppgifter inom utveckling, anskaffning eller drift av materiel inom FMV eller Försvarsmakten kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som produktledare.

För att trivas och lyckas i arbetet hos oss ser vi att du trivs med att jobba tillsammans med andra och har mycket god samarbetsförmåga. Samtidigt är du strukturerad och har förmåga att ta egna initiativ. Gott omdöme och god ledarskapsförmåga är också viktiga egenskaper i tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Linköping.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Lars Forsander], OFR/O [Lars Carlsson] och OFR/S [Ola Fransson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Thomas Johansson på telefon 0766-074428. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare Lina Johansson på Lina.Johansson02@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2022-01-31. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Produktledare Drivmedelsmateriel till Flygområdet