FMV

Övervakningstekniker till vår provverksamhet i Karlsborg

Har du teknisk kompetens och erfarenhet av att arbeta i olika datorverktyg samtidigt och på daglig basis? Har du god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett tydligt sätt? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som Övervakningstekniker på sektionen Mätsystem kommer du stötta vår Övervakningsledare i att leda verksamheten vid provplatsens övervakningscentral, riskområden och övervakningsbåtar. Du kommer samverka med sjöfart, luftfart och övriga aktörer vid Vättern. Inne på provområdet leder du verksamheten avseende eldtillstånd, övervakningsbåtar och rörelser mellan skjutplatser.

Övervakningscentralen har en central roll vid provplatsen och garanterar den yttre och inre säkerheten i samband med provverksamhet som genererar riskområden.

Rollen innebär också att tillsammans med provplatsens provledare genomföra planeringen av riskzoner på lång och kort sikt. Vidare kommer du dagligen presentera kommande verksamhet kopplat till riskområden samt väderförhållanden till dina kollegor på provplatsen. Du kommer även utföra riskzonsbevakning till sjöss med hjälp av båt.

Tjänsten ställer krav på att arbetet utförs på plats. Resor och tjänstgöring på annan ort inom Sverige ingår i rollen.

Tjänsten är placerad i Karlsborg.

Vi söker dig som

Du har en teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Har du en teknisk eftergymnasial utbildning som vi bedömer som relevant är det önskvärt. Genomförd utbildning för Fartygsbefäl klass 8 eller en skepparexamen ser vi som önskvärt.

Då du kommer övervaka bland annat kameror, mikrofoner och sensor på en och samma gång i olika datorverktyg är det viktigt du har relevant erfarenhet av att ha arbetat i olika datorverktyg samtidigt och på daglig basis.

Det är till fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat med radiokommunikation som arbetsverktyg. Även erfarenhet av övervakning av riskzoner och av att arbeta i skjutgränsdatorsystem är meriterande. Har du erfarenhet av riskzonsberäkningar i tidigare arbete så tror vi att du kommer ha nytta av det här hos oss.

Dina kunskaper i Office-paketet är goda. Tjänsten ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Då resor och tjänstgöring på annan ort ingår i tjänsten är B-Körkort ett krav.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att din samarbetsförmåga är god, du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är trygg, stabil och har självinsikt och är trygg i de beslut du fattar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt där du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla inblandade och du påminner och följer upp. Ditt arbete tar du dig an på ett strukturerat sätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift och driver själv ditt arbete framåt.

För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Försvarets materielverks verksamhetsområde Test och Evaluering (T&E) är en del av FMV där vi tillsammans som en helhet gör det möjligt att leverera operativt användbara materielsystem för ett starkare försvar i syfte att försvara Sverige. På T&E Marks provplatser i Karlsborg och Skövde genomförs verifiering och validering (VoV) av markstridssystem, som till exempel fordonssystem, ammunition, vapensystem och skyddssystem.

Denna tjänst är placerad på T&E Mark och på sektionen Mätsystem. Sektionen Mätsystem planerar och genomför provverksamhet främst inom projekt där tekniska mätsystem är efterfrågade, förser respektive projekt inom T&E Mark med efterfrågade mät-resurser i syfte att möjliggöra VoV, förse provplatsen i Karlsborg med basresurser inom datakommunikation, IT-lösningar, riskzonsövervakning och sjukvårdsberedskap samt att sammanställa och analysera mätdata efter genomfört prov. Sektionenen vidmakthåller och utvecklar även provplatsens mättekniska förmågor.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel). #LI-Onsite #LI-CL1
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Philip Blåder på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).
Vid frågor om processen vänligen kontakta rekryterare Caroline Lyngen på caroline.lyngen@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-06-14.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 22 timmar . Arbetsort : Karlsborg . Publicerat : 27 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Övervakningstekniker till vår provverksamhet i Karlsborg