FMV

Nyfiken och engagerad ingenjör/systemingenjör inom IT-säkerhet

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Vill du lära dig mer om IT-säkerhet? Vi letar efter dig som har viss erfarenhet från IT-säkerhetsområdet men som är intresserad av att lära och utveckla dig ytterligare– ett perfekt instegsjobb för dig som vill utvecklas inom området!

Enheten IT-säkerhet inom LedM Gemensamt utvecklar, anskaffar och vidmakthåller krypto- och IT-säkerhetssystem åt totalförsvaret, där målet är att leverera rätt kvalitet, i rätt tid och till rätt kostnad.

IT-säkerhetsavdelningen består av engagerade och drivna medarbetare som lär och inspirerar varandra. Tillsammans med övriga delar inom verksamhetsområdet Ledningssystemmateriel utvecklar och förvaltar du FMV:s arbete inom försvar och totalförsvar.


Arbetsuppgifter
Som systemingenjör arbetar du tillsammans med andra i ett team med att förvalta säkra system för totalförsvaret. Du genomför systemarbete för IT-säkerhetsprodukter och kryptosystem samt följer den tekniska utvecklingen inom IT-säkerhetsområdet. Rollen innebär att planera, följa upp och leda produktens framfart mot uppsatt målbild men även att omhänderta systembehov med rätt kravbild och kravtolkning.


Vi söker dig som
Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör, alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av teknisk systemledning samt arbetat inom IT-säkerhet tidigare, vilket har gett dig en teknisk förståelse och intresse för IT-säkerhetsområdet. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana.

Vi tror att du har erfarenhet från arbete i projektform, och vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper inom något av områdena systems engineering, integrated logistics support (ILS), informationssäkerhet, konfigurationsledning och systemsäkerhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du har lätt för att samarbeta med andra människor, samtidigt som du är självgående där du tar ansvar för din uppgift, planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt och tar egna initiativ för att komma framåt. Samtidigt är du trygg i dig själv och visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. För att trivas och lyckas i arbetet hos oss är det viktigt att du kommer in med högt engagemang och ett positivt förhållningssätt där du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling samt intressanta och spännande arbetsuppgifter.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten  förekommer.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Kari Lehto], OFR/S [Pia Edström], OFR/O [Lars Carlsson] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta 
krypto-itsak@fmv.se med ämnesrubriken Rekrytering . Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare Sofie Ulfhielm på sofie.ulfhielm@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2021-12-10. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 10 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 november

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Nyfiken och engagerad ingenjör/systemingenjör inom IT-säkerhet