FMV

MHS-samordnare

Arbetar du med miljö- eller arbetsmiljöfrågor och har erfarenhet från försvarssektorn? Är du en person som tar ansvar för din uppgift samt tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra med andra människor och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna. Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som projektledare för det lokala Miljö/Hälsa/Säkerhet (MHS)-arbetet och stödja ansvariga chefer med åtgärder för att säkra regelefterlevnad. Du kommer att proaktivt planera, samordna och stödja det lokala MHS-arbetet i samråd med chefer och lokala föreståndare/handläggare samt vid behov stötta projektledare och provledare med MHS-relaterade frågor inför och under provverksamhet. Du kommer också att stötta provplatsen i arbetet med kemikalier och kemikaliehandläggning inklusive riskvärderingar och upprätthållande av en aktuell kemikalieförteckning. Du kommer att samordna provplatsens egenkontroll avseende MHS samt fungera som kunskapsbank inom kompetensområdet. Vid behov kommer du även att genomföra rapportering internt och externt inom MHS-området. Du samarbetar med samt informerar den centrala MHS-koordinatorn om viktiga händelser/krav samt vid behov av resurser. Du kommer även att bevaka och implementera förändringar i gällande lagar, regler och föreskrifter (exempelvis AFS) i provplatsens lokala platsmanual. Du samverkar med Försvarsmaktens MHS-samordnare samt med Helikopterflottiljen som ansvarar för gällande miljötillstånd för provplatsens verksamhet. 

Stor vikt läggs på det proaktiva arbetet och kompetensstödet gentemot ansvariga linjechefer för en kontinuerlig regelefterlevnad och god arbetsmiljö för T&E Luft medarbetare.

Tjänsten är placerad i Linköping. 

Vi söker dig som

Du har relevant högskoleutbildning inom miljö och/eller arbetsmiljö, eller motsvarande dokumenterad kompetens som FMV bedömer som likvärdig.
Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet inom kemikalie- och arbetsmiljöområdet.

Du har några års praktisk erfarenhet inom området miljö och/eller arbetsmiljö.
Du har god kunskap om gällande lagstiftning, i första hand Miljö- och arbetsmiljölagstiftning. 
Du har även god kunskap i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.
Du har körkort B och är tillgänglig för tjänsteresor. 

Vi tror att du har mångårig praktisk och tillämpad erfarenhet av arbete med kemikalier och kemikaliehantering såsom riskvärderingar och substitutionsarbete. Vi ser även gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att läsa lagtext och att ta fram såväl styrande dokument som mer praktiska arbetsrutiner är meriterande.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom försvarssektorn. 

Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap om Arbetsmiljölagen med tillhörande förordningar och föreskrifter. Vi tror även att din goda kunskap och erfarenhet av kemikalier och kemikaliehantering kommer att hjälpa dig. Meriterande är också kunskap inom områdena systematiskt brandskyddsarbete, drivmedelshantering, brandfarliga varor, explosiva varor samt regelverk för dessa områden.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om T&E

Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Luft

T&E Luft verkar inom flygarenan. Vi arbetar med verifiering och validering av flygrelaterade produkter, främst på militära plattformar såsom Gripen och helikoptrar. Målet med vår verksamhet är att stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens samt leda verksamhet inom verifiering och validering.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
#LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Marie Åström på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2023-03-26.  

Välkommen med din ansökan.
 Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Miljö & Naturbruk Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb MHS-samordnare