FMV

Junior systemingenjör till Indirekt Eld

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Enheten Indirekt Eld anskaffar och vidmakthåller huvuddelen av systemen inom funktionskedjan indirekt eld. Detta sker i huvudsak i projektform inom områdena artillerisystem, granatkastarsystem samt eldledningssystem och sensorer av olika slag.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör deltar du i tekniskt systemarbete som avser produkter inom ett eller flera tekniska system och bidrar i utformningen av det tekniska systemets samlade kravbild.

Arbetsuppgifterna innebär arbete på en högre systemnivå och varierar beroende av projektets uppgift och vilken fas av livscykeln materielen befinner sig i. Det kan bland annat handla om att delta i kravarbete inför upphandlingar, utvärdera anbud och förhandla samt följa upp och granska leveranser från våra leverantörer. Det kan också innebära att planera och genomföra tekniska utredningar, följa upp och analysera hur levererad materiel fungerar eller bör förändras.

I rollen som ingenjör kommer du med förslag på åtgärder på system eller tjänster som enheten har levererat till Försvarsmakten för att säkerställa kostnadseffektivt vidmakthållande och materiell tillgänglighet. Du bidra även till att förbättra arbetsmetoder och arbetssätt inom projektgruppen, enheten och Armémateriel.

Vi söker dig som

Du är utbildad civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller annan relevant utbildning och har grundläggande kunskaper inom något av områdena systems engineering, integrated logistics support, informationssäkerhet, konfigurationsledning, systemsäkerhet. Samtidigt finns det möjlighet att som anställd fördjupa sin kunskap inom specifika system genom olika interna utbildningar.

Om du har utbildning i systemutformning eller kravhantering ser vi det som meriterande. Vi ser även positivt på erfarenhet av deltagande i tekniskt systemarbete, systemutformningsarbete eller kunskaper om det specifika systemområdet för tjänsten och dess tekniska lösningar. Har du dessutom grundläggande kunskaper om att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader eller projektarbete är det också meriterande.

Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dem framåt samt behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Vi tror även att du är uthållig och ser till att resultat uppnås. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

En förutsättning för rollen är att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du har även goda kunskaper i Officepaketet.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Sista ansökningsdag är 2022-08-15.
Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Pierre Königsson, OFR/O Gunnar Östermark och OFR/S Leif Jansson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Johan Ersson på telefon 08-782 4000.
Välkommen med din ansökan!Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Junior systemingenjör till Indirekt Eld