FMV

IT-Specialist till Infrastrukturstaben med inriktning plattform

Är du IT-specialist och har erfarenhet av att arbeta med drift och infrastruktur? Är du den nyfikna personen som gillar utmaningar? Har du viljan och förmågan att ständigt lära nytt och vara med att utveckla oss och dig själv? Är du en lagspelare som vill arbeta med drift och infrastruktur i en organisation som är i stor tillväxt och med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

I din roll som IT-specialist ansvarar du för en säker och effektiv utveckling samt drift och förvaltning av förekommande IT-infrastruktur. Du säkerställer att infrastrukturen är säker, robust och långsiktigt ändamålsenlig. Du hanterar den dagliga driften av operativsystem, virtualiseringslager, storage/backuplösningar, hanterar störningar och incidenter samt planerar, genomför och dokumenterar förändringsaktiviteter.

Du kommer att ingå i ett team som är gemensamt intresserade, delaktiga och ansvarstagande för förekommande IT-system, dess processer och rutiner. Vid behov stödjer du även andra projekt inom Infrastrukturstaben.

Vi söker dig som

Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens som FMV bedömer värdefull för tjänsten på annat sätt. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av arbete med daglig drift, felsökning och optimering av IT-infrastruktur och har en allmänt bred kompetens och erfarenhet av arbete i datacenter. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar körkort B.

Vi ser gärna att du har kunskap om på marknaden vanligt förekommande infrastrukturlösningar såsom Citrix, VMware Hypervisor, Windows servers, Linux, Backup/Storage, SQL-server och Powershell.

Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet av totalförsvarsgemensamma regelverk och säkerhetslösningar, ITIL, förvaltningsstyrning och informationssäkerhetsarbete.

För att trivas   och lyckas i rollen som IT-specialist hos oss ser vi att du har en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är en ansvarskännande, initiativtagande och handlingskraftig person. Du är en lagspelare och eftersträvar resultat med hög kvalitet, både när du arbetar själv och tillsammans med andra. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.

Hos oss har du möjlighet att prata teknik till frukost och lunch och lite däremellan. Vill du dessutom förkovra dig så finns det bra möjligheter till kompetensutveckling som kan bidra till dina möjligheter att utföra ditt jobb på ett bättre sätt. Alla vi som arbetar här tycker om att bidra till att göra skillnad.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Tjänsterna är placerade i Arboga.

Om oss

Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid med en stor tillväxt. Som myndighet inom försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi söker därför efter dig, som tillsammans med avdelningens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.

Infrastrukturstaben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Infrastrukturstaben arbetar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

Avdelning för IT Drift och Infrastruktur söker nu två IT-specialister IT-infrastruktur med inriktning Plattform.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Lars Mörrby (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Johanna Forsell på 073-684 71 65
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Magnus Entin på magnus.entin@fmv.se. Sista ansökningsdag är 2023-06-14 och vill ha din ansökan med personligt brev och CV på svenska.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 14 juni . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 26 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-Specialist till Infrastrukturstaben med inriktning plattform