FMV

IT-säkerhetsspecialist inom utveckling och förvaltning

Är du IT-säkerhetspecialist och har erfarenhet av att arbeta inom IT? Är du lösningsorienterad och har förmåga att analytisk förmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsspecialist arbetar du med att stödja och medverka i processen för säkerhetsgodkännande av berörda applikationer, koordinera och upphandla stöd för säkerhetsarbeten för applikationer samt genomföra och medverka vid handläggning av IT-säkerhetsärenden. Du kommer att arbeta med handläggning av ärenden rörande IT-säkerhetsincidenter i samverkan med incidentprocessen, vid behov stödja genomförandet av logganalys i samverkan med andra parter och även följa utvecklingen av tekniskt- och administrativt skydd inom IT-säkerhetsområdet. Vid behov ska säkerhetsspecialisten även utgöra signalskyddssamordnare med uppgift att hantera signalskyddsmateriel och utarbeta lokal signalskyddsinstruktion och vara lokal nyckeladministratör för kryptonycklar. 

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst 2 års erfarenhet inom IT och eller informationssäkerhet. Du besitter mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift och goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Vi tror att du har erfarenhet och kunskap om IT ackrediteringsprocesser/säkerhetsgodkännande. Vi ser gärna att du har god kunskap av säkerhetstester/sårbarhetsscanning/penetrationstester, tekniska analyser, applikationssäkerhet. Det är en fördel om du har erfarenhet av förvaltning av IT-system. Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap av utveckling av IT-system. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av IT-säkerhetsarkitektur. Vi tror att dina kunskaper och förståelse av att dokumentera kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som IT-säkerhetsspecialist. Vi tror även att du har erfarenheter från upphandlingar enligt LOU/LUFS. Vi ser att du tar stort ansvar och är driven som person. Du tar initiativ och uppnår resultat. Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du har lätt för att samarbeta med andra människor. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och gör korrekta avvägningar och prioriteringar.  

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Infrastrukturstaben ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av IT-system samt IT-och mobiltelefonirelaterade frågor samt att infrastrukturstaben även ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Cecilia Danlarén på Cecilia.danlaren@adecco.se eller på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-05-30.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-säkerhetsspecialist inom utveckling och förvaltning