FMV

IT-ingenjör mot Nato nätverket CFBLNet

Är du ingenjör inom IT-nätverk och har erfarenhet av att arbeta med konfiguration, drift och förvaltning? Är du självgående och har förmåga att strukturera ditt arbete? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som IT-ingenjör arbetar du med leda och delta i arbetet med att utveckla, driftsätta och förvalta nationell implementering av Nato-nätverket CFBLNet. I rollen kommer du att analysera behov, kravställa, anskaffa och förvalta materiel för nätverket samtidigt som du stödjer framtagningen av underlag till lokal ackreditering samt T&E SLCP-process. I rollen kommer du representera Sverige i internationella arbetsgrupper och samarbeten samt ingå i projektgrupper bestående av representanter från FMV, Försvarsmakten och samarbetspartners.

Tjänsten är placerad i Enköping men ett antal möten genomförs på annan plats. Dessutom kommer rollen innebära internationella resor.

Test och evaluering (fmv.se)

Vi söker dig som

Du har en examen med inriktning mot IT-nätverk från gymnasiet, högskola eller universitet, alternativt annan relevant utbildning som vi bedömer motsvarande. Vi ser även att du har utbildning i drift och förvaltning av IT-nätverk. Det är meriterande om du gått en utbildning i informationssäkerhet och kryptohantering eller nätverkskonfiguration.

Du har tidigare arbetslivserfarenhet av konfiguration, drift och förvaltning av IT-nätverk. Det är meriterande med erfarenhet från test och verifieringsverksamhet, erfarenhet av internationellt samarbete och utveckling av IT-nätverk. Det är en fördel om du har erfarenhet av Försvarsmaktens ledningsstödsystem.

För att nå framgång i rollen har du kunskap om nätverkskonfiguration och grundläggande kunskaper inom informationssäkerhet. Det är positivt om du tidigare arbetat i projektform och har kunskaper om kryptering. Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

I rollen som IT-ingenjör kommer du att ställas inför komplexa frågor, därför är en förutsättning att du trivs i rollen att analysera dem. För att lyckas som IT-ingenjör krävs en förmåga att strukturera och planera dina arbetsuppgifter samt göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du ska också ha goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

T&E LED medverkar till att Försvarsmakten får efterfrågad förmåga genom att verifiera och validera funktionskedjor samt teknisk samfunktion inom ledningssystemområdet. Ledningsstödsystem finns från soldater och sjömän till högre staber samt mellan försvarsmaktens operativa domäner; mark-, sjö-, luft-, cyber- och rymddomänen. T&E Led genomför VoV där system kopplas samman i nätverk vilket även sker med andra nationer/organisationer. Verksamheten bedrivs i projektform med uppdrag från övriga delar av FMV, FM eller andra statliga myndigheter. Ständig utveckling av vårt arbetssätt är en naturlig strävan för avdelningen.

Test och evaluering (fmv.se)

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Henrik Fork på telefon 070-4835225. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lars Högström lars.hogstrom@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-16

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Enköping . Publicerat : 12 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-ingenjör mot Nato nätverket CFBLNet