FMV

IT-/Informationssäkerhetsingenjör Marinmateriel

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från Stridsbåtar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, arbetsfartyg och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Vi befinner oss just nu i en händelserik tid där du som ILS-ingenjör inom Marin kommer bidra till att optimera och säkerställa Försvarsmaktens förmågor. Vid ett eventuellt medlemskap i Nato öppnas nya möjligheter och vi söker dig som vill vara med på den tillväxtresan. Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som används av Försvarsmakten. Vi bedriver vår verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Arbetsuppgifter
Som IT-/Informationssäkerhetsingenjör inom Verksamhetsområde Marinmateriel arbetar du med marina system, fartyg och ubåtar. Du ansvarar för kravanalys, specificering av informationssäkerhetskrav vid upphandlingar, uppföljning och kontroll av leverantörernas informationssäkerhetsarbete, för att säkerställa efterlevnad av FMV och Försvarsmaktens krav. Du ansvarar även för att bidra till en kvalitetshöjning av FMVs leveranser avseende IT- och Informationssäkerhet. Rollen som IT-/Informationssäkerhetsingenjör innebär ett mycket nära samarbete med såväl kund som leverantör och mellan olika avdelningar och enheter inom verksamhetsområdet. Arbetet kommer att genomföras både i grupp och enskilt och innebär resor både inom och utanför Sverige.

Vi söker dig som
har stor erfarenhet av att identifiera risker och möjliga attackvektorer på olika nivåer i ett system, och som med din tidigare erfarenhet är väl förtrogen med olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera säker mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Vidare har du erfarenhet av att analysera konstruktionslösningar utifrån givna kravställningar och designa IT-system så tror vi att du har en stor fördel för att lyckas med dina arbetsuppgifter.

Du har en akademisk examen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Vi tror att du har Några års erfarenhet av arbete inom IT-och informationssäkerhetsområdet och har du erfarenhet från FMVs process för att leverera säkra system eller Försvarsmaktens IT-process och ackreditering så är det meriterande.

Vi tror att du är självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme. Du är strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Att tänka i nya banor är också en viktig egenskap när vi projekterar framtidens marina system. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och arbetar för att öka andelen kvinnliga medarbetare.

Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska och engelska.

Körkort klass B är meriterande.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv med hög flexibilitet. Vi har ett brett utbud av utbildningar och kompetensutveckling.

Resor inom och utom landet förekommer.
Tjänsten är placerad i Karlskrona.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Erik Olsson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2023-06-26.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 26 juni . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-/Informationssäkerhetsingenjör Marinmateriel