FMV

Ingenjörer inom flygbasmateriel

Är du ingenjör och har stort intresse inom flygbasområdet eller för flygande verksamhet inom militära och civila området? Är du självgående samtidigt som du har förmågan att arbeta bra tillsammans med andra? Vill du arbeta brett inom flygbasmaterielområdet med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara en av de som vi söker.

Arbetsuppgifter

Vi söker flera ingenjörer som kommer jobba brett inom flygbasmaterielområdet. Det kan innebära projekt inom klargörning och service, det vill säga utrustning och materiel för att göra flyg och helikoptrar klara för att flyga. Fälthållning, vilket innebär utrustningen som krävs för att göra start och landningsbanor startklara. Lasthanteringssystem för att lasta flyg och helikoptrar. Flygbasmaterielområdet genomför även projekt inom brand och räddning, vilket avser brandbilar, räddningsfordon samt bland annat brandsläckare, hjälmar och verktyg. Flygbassäkerhetssystem innebär materiel kopplat till hundar så som hundtransportfordon, burar, tält och annat kring hundar. Inom flygbasmaterielområdet finns det flera olika sorters fordon, släp, hjullastare, traktorer, snöslungor, gräsklippare, containrar och fälthangarer. Området innefattar även ström, luft och gas kopplat till flyg och helikoptrar.

Inom anskaffning kommer du att vara ansvarig för eget anskaffningsuppdrag. Det innebär att skriva tekniska specifikationer, planera upphandlingar, utvärdera offerter, genomföra förhandling och följa upp leverantörsbeställning samt genomföra leveranskontroller för att slutligen genomföra överlämning av materielen till Försvarsmakten. Du kommer att arbeta i team ihop med Projektledare, Produktledare, Chefsingenjör, Inköpare samt övriga expertkompetenser som behövs i uppdraget.

Inom vidmakthåll kommer du ansvara för tekniska utredningar med avvikelsehantering samt genomföra tekniska studier och utvecklingsuppdrag.

En central del i rollen som ingenjör på FMV innebär även att arbete i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Vi ser att du är utbildad högskole- eller civilingenjör med teknisk inriktning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig. Om du även har en utbildning eller tekniska kunskaper inom flygbasmaterielområdet är det mycket meriterande. Det är också meriterande om du har gått en fordonsteknisk utbildning.

Vi ser att du i närtid har erfarenhet av tekniskt projektarbete. Det är positivt om du har en generell erfarenhet från flyg- eller flygbasområdet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från kravställning av tekniska system och det samma gäller erfarenhet av offentlig upphandling. Om du har aktuell kunskap om FMV och Försvarsmaktens organisationer och arbetssätt är det en fördel, men det är inget krav.

Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du B-körkort och god datorvana i MS Office.

Vi ser att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du planerar och strukturerar ditt arbete för att driva dina projekt/uppgifter/uppdrag vidare. Du kan själv hitta behov där din kunskap kan vara behjälplig och tar egna initiativ i aktiviteter för att uppnå resultat. Du arbetar väl med andra och bemöter både externa och interna medarbetare väl, lyssnar, kommunicerar och kan lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Enheten Flygbassystem har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik inom bland annat Flygbas- och Drivmedelsmaterielområdet. Materielsystemet omfattar främst utveckling, anskaffning och vidmakthållande av den unika förbandsmateriel som krävs för att bedriva bastjänsten vid flygande förband för såväl flygplan som helikoptrar. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel)

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Henrik Troedsson på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-02-08.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer inom flygbasmateriel