FMV

Ingenjör Vapensystem

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Tjänsten är placerad på avdelningen Amfibie-, bas- och stödsystem och du blir en del av enheten Skepps-, vapen- och ledningssystem som i dagsläget består av 70 engagerade medarbetare med stor kompetens. Tjänstgöringsort är Stockholm.

Arbetsuppgifter
Som Ingenjör vapensystem arbetar du med att ställa tekniska krav på tekniska apparater, produkter och/eller delsystem för marina vapensystem. Du ansvarar även för att utföra tekniska beredningar samt genomför mindre utredningar/projekt. Rollen som Ingenjör vapensystem innebär även att analysera, utvärdera och avrapportera utredningsförslag samt ge förslag till beslut, du bidrar med att utforma tekniska lösningar och följer den tekniska utvecklingen inom marina vapensystem.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har erfarenhet av det tekniska arbetsområdet marina vapensystem med mycket goda kunskaper om det specifika teknikområdet samt god kunskap om bakomliggande teorier och principer. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i projekt.

Du är utbildad/har examen som Civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller för området annan relevant utbildning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i officepaketet.

Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap om vapensystems tekniska lösningar och operativa användning. Vi ser gärna att du har arbetat i både stora och små organisationer.

Du hanterar komplexa frågor med en problemlösande analysförmåga och har lätt för att samarbeta med andra människor. Vi ser att du har ett gott omdöme och gör korrekta avvägningar samt prioriteringar. Du är strukturerad och planerar samt organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm men resor förekommer regelbundet inom och utom Sverige.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Dick Gregersjö och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Claes Westergren på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2022-11-30.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 november

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör Vapensystem