FMV

Ingenjör inom radiokommunikationssystem

Är du utbildad högskole- eller civilingenjör inom telekommunikation eller har du specialistofficersutbildning inom telekommunikation? Är du flexibel i ditt arbetssätt och har en god samarbetsförmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör ansvarar du för genomförande av uppdrag enligt avtalad omfattning gentemot FMV och Försvarsmakten i enlighet med överenskommen tid, kostnad samt effekt och funktion. Du arbetar med att ställa tekniska krav, vara delaktig i upphandlingar och utveckling inom området för radiokommunikationssystem. Du är även delaktig i att se till hur materialet ska kunna bibehålla sin förmåga under lång tid efter leverans till försvarsmakten, att ge materialet en lång livslängd, det vi kallar vidmakthåll.

Du tar fram underlag för att kunna vidmakthålla och nyttja systemen, bland annat, i form av dokumentation avseende informationssäkerhet, Integrated Logistic Support, drift och underhåll, Human Factor Interface och systemsäkerhet. Du ansvarar även för att omsätta Försvarsmaktens kravdokument till upphandlingsunderlag, exempelvis teknisk specifikation och verksamhetsåtagande.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor förekommer inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du är utbildad högskole- eller civilingenjör inom telekommunikation alternativt har specialistofficersutbildning inom området eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt vi bedömer likvärdig. Du kommunicerar i såväl tal som skrift obehindrat på svenska samt engelsk. B-Körkort är meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av radio- och telekommunikationssystem, om du tidigare har varit delaktig i anskaffning eller vidmakthåll inom området. Har du dessutom erfarenhet av något eller flera av områdena hållbara underhållslösningar, informationssäkerhet, systemsäkerhet eller human factor interface är det också meriterande. Har du erfarenhet av försvarssektorn är det ett plus.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Därför ser vi att du är en lyhörd person som tycker om att samarbeta med andra. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan ställa om efter ändrade omständigheter. Vi tror även att du har lätt för att skapa dig en helhetssyn och förståelse för det större perspektivet i frågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens i bland annat radiokommunikationssystem till Försvarsmakten.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI- Hybrid

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterade chef Daniel Tourde på telefon 08-782 4000.
Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-12-01

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 13 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 oktober

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör inom radiokommunikationssystem