FMV

Ingenjör inom elkraft och strömförsörjning ombord på fartyg

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Verksamhetsområde Marin utformar och upphandlar tekniskt underhåll samt utvecklar och anskaffar marina system till Försvarsmakten. Vår uppgift är att säkerställa tillgänglighet och effekt i de Marina systemen vi levererar till Försvarsmakten. Tillsammans med passionerade medarbetare genomför och utvecklar vi vår verksamhet med övriga FMV. På VerkO Marin samarbetar vi nära Försvarsmakten, FOI och industrin för att leverera materiel av efterfrågad kvalité. VerkO Marin består av omkring 220 medarbetare fördelade på tre avdelningar i Stockholm, Karlskrona och Malmö. 

Arbetsuppgifter
Som ingenjör hos oss arbetar du på enheten Marin Yt Skeppsystem. Du deltar i projekt som omfattar allt från vidmakthållande, modifieringar och uppgraderingar av fartyg och båtar till nybyggnadsprojekt. Med ditt teknikområde deltar du och bidrar till planering, specificering, stöd vid produktion, verifiering och i ett senare skede även delaktighet vid leverans av fartygen/produkterna till Försvarsmakten. Då vi arbetar med allt från utveckling till avveckling, varierar arbetsuppgifterna beroende på vilken del av livscykeln som produkterna befinner sig i. Kravhantering och framtagande av tekniska specifikationer till att följa upp och granska dokument- och ritningsleveranser från våra leverantörer är en del av vårt dagliga arbete. Arbetet kan innebära att genomföra, leda eller delta i tekniska utredningar, framtagande av underlag till tekniskt styrande dokument samt delaktighet i utformning av konstruktioner så att materielen blir funktionell för sitt avsedda ändamål. Din kunskap inom ditt område kommer att utgöra en del av ett kompetensstöd internt likväl som närliggande verksamheter externt.

För att lösa ställda uppgifter och för att leverera nytta till Försvarsmakten genomförs arbetet enskilt så väl som i samverkan med kollegor, Försvarsmakten och underleverantörer. Inom ditt kompetensområde förväntas du aktivt följa den tekniska utvecklingen och hålla dig uppdaterad om t ex förändringar av styrande regel- och lagkrav.

Vi söker dig som
Du som söker har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom elkraft / elektroteknik eller motsvarande kompetens förvärvad. Du har några års erfarenhet av arbete inom området.

Du har erfarenhet av projektarbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av att omsätta operativa krav till tekniska krav. Granskning av elkonstruktionsunderlag för kraftförsörjningssystem har tidigare ingått i ditt arbete. Om du har erfarenhet av design, konstruktion och/eller produktion av fartyg har du nytta av det i tjänsten, men är inget krav.

Klassificeringssällskapens standarder och regelkrav vid skeppsbyggnad är något som ingår i arbetet och om du tidigare varit i kontakt med dessa kommer du att kunna sätta dig in i tjänsten på ett bra sätt. Har du dessutom fått nöjet att arbeta med kraftförsörjning ombord på fartyg till sjöss är det ett plus. Vi ser det som naturligt att du håller dig uppdaterad och följa teknikutvecklingen inom fartygsområdet och specifikt ditt teknikområde.

Att inneha en god förmåga att skriva och uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift samt att du har goda kunskaper i Officepaketet ser vi som självklarheter.

Du kommer att ingå i en grupp kollegor där samarbetsförmåga är viktigt, för att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta tillsammans med andra samtidigt som du är självgående och driver dina processer vidare. Du behöver kunna gör korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån ställda krav. Du är initiativtagande, tydlig och arbetar strukturerat med god analysförmåga. Du tycker att kvalitet är viktigt i arbetet samtidigt som du arbetar med tydligt driv mot uppsatta mål med fokus inställt på resultat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och fysisk träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm eller Karlskrona.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats, 
https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander (SACO), Madeleine Lithander (OFR/S), Dick Gregersjö (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Linus Johansson, på telefon 072-963 29 76.  
Sista ansökningsdag är 2022-08-31

Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör inom elkraft och strömförsörjning ombord på fartyg