FMV

ILS-ingenjörer till Helikopter 14 och Helikopter 15

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Som myndighet i försvarssektorn är FMVs uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tid där du som systemingenjör med kunskaper inom ILS (Integrated Logistic Support) kommer vara en nyckelperson i att optimera Försvarsmaktens drift av Helikopter 14 eller Helikopter 15. Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med komplexa och spännande utmaningar de kommande åren.

Verksamhetsområde Flygmateriel har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom flygområdet. Vi söker nu efter ILS-ingenjörer som kommer utgå från Linköping och som även kommer vara involverade i projekt rörande Helikopter 14 eller Helikopter 15 i Stockholm. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.


Arbetsuppgifter

Som ILS-ingenjör arbetar du med att följa upp industrins utveckling av systemen, granska dess leveranser och säkerställa att förutsättningar finns för införandet i Försvarsmaktens verksamhet. Du strävar även för att möjliggöra och optimera Försvarsmaktens höga krav på tillförlitlighet, driftsäkerhet samt underhållsmässighet.

Du är en viktig del i projektteamet och bidrar till att driva mot projektens mål för att kunna ta fram och vidmakthålla underhållsystem och Ground Support Equipment (GSE) för respektive helikoptersystem till Försvarsmakten. I rollen som ILS-ingenjör skapar du även förutsättningar för materielförsörjningen inom ILS och genomför upphandlingar av materiel och tjänster. Rollen innebär täta kontakter med leverantörer och med Försvarsmakten. Under projektets gång kan arbetsuppgifterna komma att förändras.

Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.


Vi söker dig som

Du är Civil- eller högskoleingenjör alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdigt och vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet inom området efter examen. Det är en fördel om du har erfarenhet av att tidigare ha jobbat inom ILS eller motsvarande arbete inom flygsystem, men det finns också möjlighet till utbildning i rollen inom systemspecifik kunskap samt ILS inom flygsystemområdet. Vi tror att ditt tekniska intresse, kunskap inom flygsystem och förståelse för hur olika teknikdelar samverkar i ett systemperspektiv kommer att hjälpa dig att bli framgångsrik i rollen som ILS-ingenjör hos oss.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tekniskt systemarbete och det är positivt om du varit delaktig i offentliga upphandlingar, anskaffning och kravarbete och på så sätt fått kunskaper om Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS). I rollen kommer du ha kontakt med internationella företag och leverantörer och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med internationella kontakter. Då du kommer arbeta med upphandlingar samt hålla i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning för att nå framgång i rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana och B körkort. Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller FMV eller är en fördel, men inte ett krav.

Vårt projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. I rollen är det därför också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, då arbetet kräver ett samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer. Som person är du strukturerad samtidigt som du sätter upp mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är självgående och gör korrekta avvägningar och prioriteringar då du tar ansvar för dina uppgifter. Samtidigt är du en trygg och stabil person, som förblir motiverad trots eventuella bakslag. Du har även en mycket god förmåga att systematiskt arbeta med komplexa frågor samtidigt som du gör korrekta avvägningar och prioriteringar genom din problemlösande analysförmåga. För oss är rätt person viktigt varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O ingen representant för närvarande och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Thomas Johansson, enhetschef Helikopter- och flygbasteknik på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig att kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-01-24.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 4 minuter sedan . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb ILS-ingenjörer till Helikopter 14 och Helikopter 15