FMV

Handläggare inom beredskap och krishantering

Är du strukturerad, pedagogisk och har erfarenhet av att arbeta med beredskap eller krishantering? Vill du arbeta som beredskapshandläggare med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som beredskapshandläggare kommer du att stödja arbetet med att samordna och följa upp området tillgänglighet och beredskap inom FMV på det verksamhetsområde du arbetar. Arbetet omfattar bland annat uppdatering av styrande dokument samt förändrings- och utvecklingsarbete inom beredskapsområdet, nätverkande inom och utom FMV (t.ex. Försvarsmakten och MSB).

Som beredskapshandläggare kommer du också delta i arbetet med att samordna, leda och delvis genomföra eller stödja FMV-interna utbildningar och övningar. Arbetet omfattar planering, genomförande, deltagande i, utvärdering och uppföljning av övnings- och utbildningsverksamheten.

Vidare ingår övningsplanering tillsammans med externa aktörer. Detta kan innebära att delta i övningar inom verksamhetsområdet som arrangeras av andra aktörer, exempelvis Försvarsmakten och MSB.

Andra arbetsuppgifter kan vara att leda och följa upp verksamhetsområdet i deras arbete med beredskapsfrågor.

I tjänsten ingår även att bidra till enhetens samtliga arbetsuppgifter dvs. verksamhetsövergripande styrning, planering, uppföljning, strategiskt arbete, verksamhetsutveckling samt administrativt stöd till verksamhetsområdet.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm

Vi söker dig som
Du har en akademisk examen eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig. Har du en ledarskapsutbildning så ser vi det som meriterande.

Vidare har du erfarenhet av att sammanställa rapporter, beslutsunderlag och bedriva analytiskt arbete.

Vi ser gärna att du har utbildning i beredskap eller krishantering samt erfarenhet från arbete med krishantering, beredskapsplanering och/eller totalförsvarsplanering. Det är en fördel om du har erfarenhet av ledning, planering och uppföljning av en verksamhet, gärna från offentlig verksamhet eller annan relevant myndighetsförvaltning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av stabsarbete/ stabsmetodik samt genomförande av utbildning och övning.

Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap inom myndighetsförvaltning och har du kunskaper inom beredskaps-/totalförsvarsplanering inklusive relevant lagstiftning kommer det att hjälpa dig att lyckas i rollen hos oss.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som beredskapshandläggare är du strukturerad, pedagogisk och gillar att samarbeta med andra. Vi söker dig som arbetar mot mål och fokuserar på resultat, samtidigt som du har god förståelse för hur andra människor tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap efter det. Du samarbetar bra med andra samtidigt som du självständigt analyserar och löser komplicerade problem.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV söker beredskapshandläggare till flera verksamhetsområden. Läs mer om våra verksamhetsområden här: Verksamhet (fmv.se)

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Lars Carlsson, och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chefer Josefin Edsholt, Stabschef på Armé eller Johan Andersson, Stabschef på Ledningssystem på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Lina Johansson på 
lina.johansson02@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Handläggare inom beredskap och krishantering