FMV

Fältarbetsenheten söker ingenjörer

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
FMVs huvuduppgift är att i nära samarbete med Försvarsmakten tillhandahålla försvarsmateriel, det vill säga se till att Försvarsmakten har den materiel och utrustning de behöver och att den fungerar när och där den behövs.

Tjänsterna är placerade på Fältarbetsenheten och vi ansvarar för förbindelsesystem (broar), motorredskap/arbetsmaskiner, maskeringsmateriel, spräng och tändmedel, landminor samt ammunitions och minröjningsmateriel. Vi söker medarbetare till alla områden, och du kan få arbeta inom ett eller flera områden.

Som systemingenjör på Fältarbetsenheten kommer du stödja projektledaren inom ditt område och ansvara för systemarbetet i projekten. Arbetet bedrivs även i nära kontakt med svensk och utländsk industri samt Försvarsmakten andra verksamhetsområden inom FMV.

Du kommer att delta både i anskaffningsprojekt och i vidmakthållande, det vill säga arbeta med produkter och system  över hela livscykeln. Där ingår det bland annat att analysera Försvarsmaktens krav och bryta ner dem till tekniska specifikationer. Vidare kan du få ansvara för teknisk dokumentation, underhållsberedningar, kontakter med industrin samt kontrollera och verifiera att leveranser uppfyller ställda krav. Vi arbetar också med vidmakthåll och ser till att redan befintlig materiel är uppdaterad mot gällande kravspecifikationer och lagar.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskoleingenjör eller har motsvarande praktisk kompetens förvärvad på annat sättDu ska ha god teknisk förståelse och ett brinnande intresse för tekniska detaljer.

Erfarenhet och kunskap om enhetens materielsystem är meriterande, men inget krav. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av systemarbete och teknisk kravställning (SE/ILS).

För att arbeta som systemingenjör på Fältarbetsenheten ser vi att du är strukturerad och har gott omdöme. Du bör även ha en god samarbetsförmåga och kunna ta egna initiativ. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi är placerade på Tre Vapen nära Karlaplan i Stockholm. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet. B-körkort är ett krav.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, Saco-S Pierre Königsson, OFR/O Gunnar Östermark och OFR/S Leif Jansson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Chefen för Fältarbetsenheten Erik Wistedt på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-08-21.
 
Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Fältarbetsenheten söker ingenjörer