FMV

Enhetschef Ammunition och skydd till Armémateriel

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Enheterna vid Verksamhetsområde Armémateriel levererar materiell tillgänglighet till Försvarsmakten och dess förband, vilket inkluderar både vidmakthållande och nyanskaffning. Inom enheterna finns kunskap om produkterna/de tekniska systemen. All verksamhet drivs inom de ramar som ges av verksamhetsområdes- eller avdelningschef. Enheterna arbetar aktivt för att sänka livscykelkostnaderna för system inom eget ansvarsområde. Enheternas mål är att driva en effektiv försvarslogistik med kunden i fokus och enheterna ska ha såväl bred som djup kompetens inom respektive område. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svenska och utländska leverantörer, andra verksamhetsområden inom FMV samt Försvarsmaktens staber, skolor och förband.

Till Vapenavdelningen vid Armémateriel söker vi nu en enhetschef för Ammunition och skydd.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef Ammunition och skydd har du verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar. Du arbetar aktivt och i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer mot de mål som är uppsatta inom verksamhetsområdet. I rollen ingår personalledning som bland annat innefattar löne- och medarbetarsamtal, kompetensutveckling, rekrytering och avveckling av personal, förändringsledning och arbetsmiljö. Du ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom sitt ledarskap delaktighet och engagemang i enlighet med FMV:s ledarskapsprinciper, vision, mål och värdegrund. Du kommer också att arbeta med utveckling av verksamheten, bidra aktivt i ledningsgruppens arbete samt stödja och rapportera till överordnad chef. Produktionsledning av uppdrag inom enheten är en viktig del i rollen. Du medverkar i arbetet inom avdelningens ledningsgrupp och deltar som representant för Armémateriel i utvecklingsarbeten.

Som enhetschef kommer du att leda ett kompetenstungt och engagerat team. Nuvarande personal är i huvudsak projektledare och systemingenjörer och innehar en blandning av erfarenheter från såväl försvarssektorn som den privata sektorn.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdigt. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. För att vara aktuell för tjänsten har du chefs-/ledarerfarenhet. Erfarenhet av personalansansvar är meriterande, liksom erfarenhet av förändringsarbete, projektledning och materielförsörjning till Försvarsmakten.

Kunskap om Försvarsmakten, försvarslogistik samt kunskap om materielförsörjning till Försvarsmakten är meriterande. Särskilt meriterande för tjänsten är teknisk kunskap i ammunitionsområdet.

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Som person har du god förmåga att bygga och upprätthålla relationer och du lägger stor vikt vid fungerande samarbete. Du är en god och tydlig kommunikatör och lagbyggare och inser vikten av att utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du har även en förmåga att tänka strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv. Vidare är du strukturerad och uthållig med god förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är van att leda och motivera medarbetare och skapar genom ditt ledarskap förståelse för verksamhetens mål och ekonomiska förutsättningar. Som person har du en stark motivation samt agerar prestigelöst med god självinsikt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av extern leverantör. Tjänsten är placerad i Stockholm. B-körkort är ett krav för tjänsten, liksom möjlighet till resor i tjänsten - såväl inrikes som utrikes.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?


I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström: therese.thunstrom@jeffersonwells.se eller 08-452 33 72.

Sök tjänsten via FMV:s hemsida 
http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Pierre Königsson (SACO), Peter Andersson (SEKO), Leif Jansson (OFR/S) och Gunnar Östermark (OFR/O) Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). Sista ansökningsdag är 12 augusti 2022.

Välkommen med din ansökan!
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Enhetschef Ammunition och skydd till Armémateriel