FMV

Engagerad Projektledare Soldatutrustning

Är du projektledare och har erfarenhet av att arbeta med mindre och medelstora projekt? Är du dessutom analytisk och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet?  Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare arbetar du med planering, ledning och uppföljning av pågående projekt och anskaffningar inom området. Ditt ansvar är att leverera personlig utrustning av rätt kvalité, i tid och till rätt kostnad, till vår kund Försvarsmakten. Du kommer att ta fram risk- och konsekvensanalyser samt utarbeta planer för projektgenomförandet och därtill medverka i upphandlingsförfaranden. Rollen som Projektledare Soldatutrustning innebär att du leder flera tekniska handläggare som parallellt genomför olika upphandlingar inom området. Du ansvarar för att det blir en jämn arbetsfördelning och bidrar till att det finns förutsättningar för en god arbetssituation och trivsel på arbetsplatsen. Du kommer att ha ett nära samarbete med produktområdets produktledare, med andra projektledare inom området och enhetens ingenjörer. Du ansvarar även för ekonomi och upphandlingar i projekten samt för kommunikation med intressenter och leverantörer. Vi stävar alltid efter att bli bättre så även utveckling och förbättring av metoder och arbetssätt ingår i rollen.  

Vi söker dig som
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda mindre och medelstora projekt och har du dokumenterad projektledarutbildning är det meriterande. Arbetet kräver erfarenhet från projektarbete med olika gränsytor samt kunskap om tekniskt systemarbete. Vi värdesätter erfarenhet av verksamhet inom FMV och/eller Försvarsmakten samt offentliga upphandlingar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som till exempel god analysförmåga då området påverkas av många olika variabler. Att du kommunicerar på ett tydligt sätt är viktigt och att du även genom ditt ledarskap skapar engagemang och delaktighet. För att lyckas krävs också att du har en ekonomisk medvetenhet, är prestations- och målinriktad samt att du arbetar strukturerat. Arbetet innebär frekventa kontakter med både nationella och i vissa fall internationella aktörer, vilket kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Du är van i att använda Officepaketet och har dessutom erfarenhet av projektplaneringsverktyg. Körkort för bil (B) är önskvärt för denna tjänst. Tjänsten är placerad i Stockholm och kommer att innefatta både in- och utrikesresor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Vid enheten Soldatutrustning, inom Verksamhetsområde Logistik, arbetar Du tillsammans med produktionsansvariga, designansvariga och övriga ingenjörer, med att anskaffa personlig utrustning till soldater och sjömän.  Nuvarande personal innehar en blandning av erfarenheter från såväl Försvarsmakten som den kommersiella sektorn, där vi har arbetat med allt ifrån textila produkter, skor och friluftsartiklar till fordonsindustri.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson, OFR/S Peter Boström, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Joakim Niklasson på telefon 08-782 40 00.
Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på carina.falck@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2023-04-04

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 4 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 mars

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Engagerad Projektledare Soldatutrustning