FMV

Ekonom till T&E Luft

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

FMV uppgift är att förse huvudkunden Försvarsmakten och övriga kunder med materiel som har rätt kvalitet, i rätt tid och till rätt pris där ett systematiskt kvalitetsarbete bidrar till detta. 

Med ovanstående som mål, ingår verifiering och validering (VoV) som en naturlig del i styrande dokument och verksamhet för att FMV ska kunna leverera materiel till Försvarsmakten och övriga kunder med rätt kvalitet. Verifiering och validering inom FMV fokuseras på att objektet uppfyller gällande lagar, är säkert att hantera och är har efterfrågad materiell förmåga. 

Inom T&E Luft genomförs verifiering och validering på uppdrag av interna och externa kunder. Uppdragen leds och hanteras ekonomiskt av projektledare, vilka ekonomen i sin tur stödjer.


Arbetsuppgifter

Som ekonom deltar du vid budgetering och planering av uppdrag inom tilldelat ansvarsområde och stödjer projektledarna med uppdatering av ekonomisystemet, leveransuppföljning och löpande rapportering av uppdragen. Du ansvarar även för underlagsframtagning och att delta i produktionsuppföljningar, genomföra kontroller, analyser och ta fram beslutsunderlag. Din uppgift är även att se till att processerna inom ekonomiområdet följs och att FMV ekonomimodell implementeras i projekten.

Som ekonom utvecklar du också formerna för produktionsuppföljning och bevakar ekonomiområdet internt och externt i samverkan med andra ekonomer på FMV. Du deltar i upphandlingsarbete tillsammans med inköpare och projektledare samt genomför omföringar och utgör ett stöd vid fakturering. 

Ekonomen stödjer projektledare med projektuppstart, budgetering, uppföljning och avslut av uppdragen. Ekonomen stödjer också chefer och projektledare i den övergripande produktionsledningsprocessen och med linjebudgetarbete.


Vi söker dig som

har gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Om du har en eftergymnasial utbildning i företagsekonomi eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, så ser vi det som meriterande.  

För att trivas och kunna leverera i den här rollen behöver du ha erfarenhet av, och god kunskap om ekonomiskt uppföljningsarbete. 

Det är en fördel om du även har erfarenhet av ekonomiarbete i projekt och/eller erfarenhet av projektarbete. Om du dessutom har erfarenhet av offentlig upphandling (LOU) och erfarenhet av statlig verksamhet ser vi det som meriterande. 

Du behöver ha en god datorvana och goda kunskaper i MS office (främst MS Project och Excel) samt lätt för att uttrycka dig i tal och i skrift på svenska och engelska.

Det är en fördel om du även har kunskap i affärssystemet SAP samt kunskap i Unit for Business World.  

För att lyckas i jobbet så behöver du en god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad och lyssna till andra och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har en förmåga att göra rätt prioriteringar och planera din tid. Du är ansvarsfull och engagerad och har en vana att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten och har en förmåga att se detaljer likväl som helheten.

Du behöver ha körkort B.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Linköping.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Ronny Nordmark, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger, och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Mikael Karlsson, C FMV T&E Luft PL på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2021-09-20.  

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 20 september . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 30 augusti

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ekonom till T&E Luft