FMV

Driven Projektledare med fokus på Långräckviddig förmåga

Är du projektledare och har erfarenhet av att arbeta med anskaffningar av tekniska system? Är du ansvarstagande och har förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter vad situationen kräver? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som projektledare leder du och håller ihop arbetet för dina projektmedlemmar från start till mål. Du kommer att få ett stort eget ansvar att leda uppdraget och leverera inom avtalad tid, ekonomi, funktion och kvalitet. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att planera, utveckla, genomföra och följa upp projektarbetet som utförs i projektteamet.

Som projektledare ansvarar du för att givet uppdrag uppnås enligt tidplan, inom budget och med rätt kvalitet. Du ansvarar för kontakt med leverantörer och Försvarsmakten, ekonomi och upphandlingar i projektet samt att arbetsleda- och bidra till att kompetensutveckla projektmedlemmarna. Du bidrar till att enheten kan uppnå sina verksamhetsmål.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är Civil- eller högskoleingenjör alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Du har projektledarutbildning eller har motsvarande kunskap inhämtat på annat sätt. Du har erfarenhet av att leda projekt med tillhörande projektmedlemmar. Kanske har du i tidigare roller arbetat med anskaffningar av tekniska system och medverkat i förhandlingar med leverantörer.

Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana och B-körkort.

Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller FMV är en fördel men inte ett krav då vi ser till att du får den utbildning och miljökunskap som krävs för tjänsten. Om du har kunskaper inom tekniskt systemarbete, offentlig upphandling eller försvarsindustrin så är det meriterande. 

Vi tror att du har flera positiva egenskaper som gynnar samarbete. Du är en problemlösare och är mycket ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och du är van med ekonomiskt ansvar.  Du är prestationsinriktad och du anpassar ditt arbetssätt efter vad situationen kräver och kan hantera förändringar som påverkar verksamheten. För oss är det viktigt att du är rätt person för vårt team varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss
På enheten Indirekt eld finns sektionen för Artilleri & Granatkastarsystem samt sektionen för Eldledning & Sensorsystem. Det mesta av vårt arbete bedrivs i projektform och vi är ett sammansvetsat gäng som stöttar varandra och trivs på jobbet. Våra projekt pågår ofta under lång tid och en av utmaningarna är att förvalta den tekniskt komplexa materielen på ett överskådligt och strukturerat sätt. Projektet omfattar prov- och metodförsök, kravställning, upphandling och projektgenomförande av flera olika tekniska system, sannolikt från flera olika leverantörer och där genomförandet sker både parallellt och sekventiellt i tid.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Pierre Königsson], OFR/S [Leif Jansson], OFR/O [Gunnar Östermark] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Eric Holmberg på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-02-24.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 januari

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Driven Projektledare med fokus på Långräckviddig förmåga