FMV

Chefsingenjör inom Logistikanalys

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Enheten Metodledning inom Verksamhetsområde Logistik ansvarar för att utveckla och förvalta arbetssätt, metoder och krav inom ILS, Driftsäkerhet/LCC, Avveckling, Systemsäkerhet, Användbarhet/HFI (Human Factors Integration) samt Miljö/Hållbarhet. Vi arbetar brett mot hela FMV och lämnar stöd och fungerar som en rådgivande funktion inom dessa områden bland annat genom utarbetande av processbeskrivningar, kompetensnätverk och forum. Vidare ansvarar enheten för att vidmakthålla verktyg och genomföra utbildningar.

Vi söker nu en chefsingenjör inom logistikanalys för att stödja den omfattande utveckling och tillväxt vi nu är inne i.


Arbetsuppgifter
Som chefsingenjör inom logistikanalys kommer du att ha varierande arbetsuppgifter men tyngdpunkten av arbetet kommer att innebära att bistå teknisk designansvarig, produktägare, projektledare och närmaste chef i produktionen. Du kommer att fungera som expert inom logistikanalys, driftsäkerhet och LCC (livscykelkostnader), och ha en roll som företrädare såväl internt som mot externa intressenter vilket innebär väldigt mycket samverkan och förmåga att hitta lösningar.

Tillsammans med i huvudsak produktledare planerar du för och genomför utvecklingsaktiviteter. Detta genom att bland annat tolka och vidareförädla kravställningar i ett strategiskt perspektiv så att det omsätts i projektdirektiv. Produktledare och projektledare är två nyckelintressenter du kommer att rapportera till och arbeta tillsammans med. Du kommer även att vara involverad i arbetet med att stödja Försvarsmakten vid genomförande av logistikanalyser av tekniska system i olika typer av operativa scenarier samt att generera analysresultat avseende driftsäkerhet, livscykelkostnader och logistikbehov.

Vidare kommer du att ansvarar för att ta fram utvecklings- och förvaltningsplaner inom logistikanalysområdet samt att följa upp dessa aktiviteter. Sammanfattningsvis kan man säga att du kommer att fungera som en av de främsta företrädarna inom logistikanalysområdet och verkar för att FMV utvecklas inom det. Det innebär att du därmed förväntas driva kompetensnätverk, föreläsa samt utbilda.


Vi söker dig som
Du har teknisk utbildning på högskolenivå, militär officersutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Eftersom du verkar som en av de främsta företrädarna inom ditt område ser vi att du har dokumenterad utbildning inom logistikanalys/driftsäkerhet/LCC. Har du också genomgått utbildningar inom andra kompetensområden eller discipliner som systemutformning, ILS, konfigurationsledning och kravhantering till exempel ser vi det som meriterande. Du har mycket goda kunskaper om logistikanalys, driftsäkerhet och LCC och har dessutom goda kunskaper inom något av områdena Systems engineering, ILS, informationssäkerhet, konfigurationsledning eller systemsäkerhet. Det är positivt men inget krav om du har överblick över tillämpningen och integrationen av ditt kunskapsområde gentemot dessa discipliner. Det är positivt om du är välbekant med Försvarsmaktens organisation och funktion samt logistikområdet i stort.

Du har mångårig dokumenterad erfarenhet av området och vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av materielprocessen inom Försvarsmakten och FMV. Har du dessutom erfarenhet av tekniskt systemarbete och utformning är det meriterande. För att lyckas i rollen tror vi att det skulle hjälpa dig om du tidigare har jobbat med ILS och teknisk dokumentation. På samma sätt ger ett helhetsperspektiv kopplat till teknisk kravställning och verifiering av krav samt erfarenhet av statlig förvaltning dig förutsättningarna att framgångsrikt driva verksamhetsutveckling. Kopplat till utvecklingen tror vi det kan vara bra om du har kunskap om verksamhetsmodellering men ser det inte som avgörande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du har ett gott omdöme och är initiativtagande för att framgångsrikt driva strategiska frågor inom myndigheten. Du samarbetar förmodligen bra med de allra flesta människor du jobbar tillsammans med och trots din djupa expertis och specialistkunskap är du pedagogiskt lagd och stimuleras av att förklara och utbilda andra.

Tjänsten innebär dialog med olika intressenter och det är viktigt att du kan utrycka dig väl såväl i tal som i skrift på både svenska och engelska. Du har även goda kunskaper i MS Officepaketet.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor ingår i jobbet såväl inom som utom landet.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Per Andersson], OFR/S [Peter Boström], OFR/O [Henry Joona] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Caroline Genfors på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-02-02.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 2 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör Transport & Logistik


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsingenjör inom Logistikanalys