FMV

Chefsingenjör flyg- och rymdmateriel

Är du ingenjör med erfarenhet av flyg eller andra säkerhetskritiska system? Är du kvalitetsmedveten och har god förmåga att samarbeta med andra? Vill du arbeta i ett mindre team med erfarna och kompetenta kvinnor och män och bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för det nutida och framtida militära flyget i Sverige, i syfte att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som chefsingenjör med inriktning mot IPS (Integrated Product Support) till systemledningsavdelningen inom verksamhetsområde flyg- och rymdmateriel.

Arbetsuppgifter

Som chefsingenjör arbetar du med anskaffning av nya militära luftfarkoster samt modifieringar av befintliga flygsystem. Du är en central del i att säkerställa teknisk kravställning för att sedan knyta ihop industrins leveranser till kompletta system redo för drift inom Flygvapnet. Detta gör du bland annat genom att utveckla verksamhetsområdets processer inom tekniskt systemarbete/Systems Engineering (SE) som har sin grund i enligt ISO 15288.

Vidare är du rådgivare åt teknisk chef, bland annat genom att granska och samråda olika typer av tekniska dokument mot gällande processer och regelverk. Du stödjer och utbildar medarbetare i arbetssätt och processer avseende systemarbete. Det innebär också att du bevakar systemarbetets genomförande för utpekade flygmaterielsystem samt genomför tekniska utredningar inom dina ansvarsområden.

Rollen som chefsingenjör innebär också har ett särskilt ansvar att funktionsleda och utveckla verksamhetsområdets arbete inom IPS (Integrated Product Support). IPS handlar om att utforma ett samordnat och kostnadseffektivt drift- och underhållssystem som fungerar effektivt inom flygvapnet.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten ingår, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som

Du har examen som civil-/högskoleingenjör och utbildning i Systems Engineering (SE), alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdigt. Vidare har du erfarenhet av utveckling, anskaffning, drift eller vidmakthållande av luftfartsprodukter eller liknande säkerhetskritiska system. Du behöver också ha tidigare erfarenhet av tekniskt utvecklingsarbete och arbete med drift- och underhållssystem. Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i tekniskt ledande befattning, statlig verksamhet eller flygteknisk verksamhet inom försvarssektorn. Det är även en fördel om du har erfarenhet eller dokumenterad kunskap gällande Product Lifecycle Management (PLM) / Product Data Management (PDM) samt innehar B-körkort.

Som person är du noggrann och självgående, du tar stort ansvar för att ditt arbete når uppsatta mål. Vidare är du analytisk och har ett gott omdöme. Du arbetar bra med komplexa frågor och problem samt god förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är lyhörd, kommunicerar och löser utmanande situationer på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Systemledningsavdelningen inom verksamhetsområde flyg- och rymdmateriel har ansvaret för att säkerställa att Försvarsmaktens krav på design och kvalitet är uppfyllda på all flygvapenrelaterad materiel som FMV anskaffar. Arbetsområdet omsluter samtliga typer av Försvarsmaktens befintliga och planerade/kommande flygsystem, såväl bemannade som obemannade, samt även tillhörande markutrustning. Syftet är att säkerställa att de flygmaterielsystem som utvecklas, anskaffas och levereras till Försvarsmakten uppfyller alla ställda krav för att fungera i Försvarsmaktens operativa miljö över hela livscykeln.

Förutom ovanstående är systemledningsavdelningen även ansvarig för design- och kvalitetssäkring av de tjänsteleveranser som görs till Försvarsmakten inom luftfartsområdet, samt även för att säkerställa teknisk synkronisering och samfunktion på högre systemnivåer inom luftdomänen.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.
Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta chefsingenjör Johan Holmkvist eller rekryterande chef Laci Bonivart på telefon 08-782 4000.
Vid frågor om processen vänligen kontakta rekryterare Ellinor Rosengren på ellinor.rosengren@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-12-03.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 3 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 november

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chefsingenjör flyg- och rymdmateriel