FMV

Chef för Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering | FMV | Stockholm

Försvarets materielverk upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Sedan juni 2021 är Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering (ICC) placerad vid FMV. Denna nya uppgift innebär att myndigheten har ansvaret att övervaka och kontrollera efterlevnaden av bestämmelserna i EU:s cybersäkerhetsakt och europeiska certifieringsordningar.

Om oss
Certifieringsordningar etablerade enligt cybersäkerhetsakten beskriver hur cybersäkerheten i IT-produkter och –tjänster kan kontrolleras gentemot krav etablerade via bl.a. standarder och tekniska specifikationer. För närvarande samverkar EU, medlemsstaterna och experter från industrin vid utveckling av certifieringsordningar för IT-produkter, molntjänster och 5G-system. Syftet är att uppnå en hög nivå av cybersäkerhet, cyberresiliens och förtroende för certifierade produkter och tjänster inom unionen.

ICC uppgifter omfattar bland annat:
-utöva tillsyn över kontrollorgan och leverantörer av certifierade produkter och tjänster.
-hantera och samordna känslig information om sårbarheter i certifierade produkter och tjänster.
-bedriva omvärldsbevakning av cybersäkerhet och cybersäkerhetscertifiering.
-samverka med nationella och internationella aktörer på området.

Arbetsuppgifter
Som chef för ICC arbetar du i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer och arbetar mot de mål som är uppsatta för ditt ansvarsområde. Du ansvarar för fortsatt etablering och utveckling av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för rekrytering och kompetensutveckling av personal, etablering av interna arbetsprocesser, utveckling av föreskrifter och att information ges till kontrollorgan och leverantörer samt till användare av certifierade produkter och tjänster.

Vi söker dig som
Har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att leda och följa upp verksamhet och personal, gärna med direkt personalansvar, och bedriver ditt ledarskap via förankring och samverkan.

Särskilt ser vi att du har:

-god kunskap och flerårig erfarenhet inom informations- eller IT-säkerhetsområdet.
-erfarenhet av internationell samverkan.
-god förmåga att sätta sig in i komplexa juridiska och tekniska regelverk.
-god förmåga att samverka med och leda experter.
-ha erfarenhet av att etablera dokumenterade arbetsordningar och arbetsprocesser.
-kännedom om EU- och förvaltningsrätt.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från statlig tillsyn och av arbete i Regeringskansliet eller annan myndighet samt om du tidigare har arbetat inom eller gentemot EU:s institutioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med internationell standardisering och av verksamhet som omfattats av SWEDAC ackreditering eller motsvarande. Slutligen ser vi det som positivt om du har erfarenhet av att samverka med myndigheter som ingår i det Nationella cybersäkerhetscentret.

Då tjänsten innebär resor och samarbeten med utlandet förutsätter vi att du har en mycket god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.


Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartner. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap. Placering är Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

I och med att vi nu går in i sommarperiod kommer inga intervjuer ske innan ansökningstiden är slut. Sista ansökningsdag är 2022-08-31

Välkommen med din ansökan
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef för Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering | FMV | Stockholm