FMV

Chef för avdelningen Ledningsstöd vid Ledningsstaben

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som chef över Ledningsstöd vid Ledningsstaben kommer att vara en nyckelperson i att skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation.

Om oss

Ledningsstaben ansvarar för verksamhetsövergripande styrning, planering, uppföljning, strategiskt arbete, verksamhetsutveckling, omvärldsbevakning samt administrativt stöd till verksledningen. Ledningsstaben ansvarar för att samordna, bereda, prioritera och föreslå styrelsens och generaldirektörens och överdirektörens ställningstaganden och beslut inom ramen för sitt ansvarsområde. Ledningsstaben har ett särskilt samordningsansvar i relation till övriga FMV vad avser planering och uppföljning och är indelad i avdelningarna Produktionsledning, Systemledning och Ledningsstöd.

Avdelningen Ledningsstöd är indelad i tre enheter Samordning (SAMO), Verksamhetsutveckling och strategi och Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet (CSEC).

Arbetsuppgifter
Som chef för Ledningsstöd arbetar du med att stöd till verksledningen och FMV:s ledningsgrupp. Du ansvarar även för myndighetsgemensamma forum för FMV:s stabschefer. Rollen som chef för Ledningsstöd innebär också att du bistår chefen för Ledningsstaben i att leda arbetet på staben.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Vi söker dig som
Har relevant högskoleexamen eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har gedigen chefserfarenhet och erfarenhet av att leverera resultat i en målstyrd organisation. Du är van att leda och följa upp verksamhet samt har erfarenhet av att genomföra beredningar på övergripande myndighetsnivå. Vi ser gärna att du har kunskaper om FMV:s organisation och arbetssätt och har du erfarenhet och kunskap kring FMV:s styrning, ledning samt verksamhetsplaneringsprocess är du särskilt intressant.

Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens organisation, uppgift och förmågor är intressant liksom kunskap om styrning och arbetssätt inom statsförvaltningen och Regeringskansliet. Dina kunskaper inom verksamhets-, process- och organisationsutveckling kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som chef för Ledningsstöd.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Malin Magnusson, rekryterare från Jefferssons Wells på telefon 076-780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2022-12-04. 

Välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 november

Kategorier : Chef & Ledning Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Chef för avdelningen Ledningsstöd vid Ledningsstaben