FMV

Biträdande Chefsingenjör Mark

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

På avdelningen Systemledning inom Ledningssystem ansvarar vi för teknisk designledning, kvalitetsledning, forskning och teknikutveckling, inklusive demonstratorverksamhet, och internationella materielsamarbeten.

Nu söker vi en Biträdande Chefsingenjör Mark för ledningssystemområdet.


Arbetsuppgifter
Som Biträdande Chefsingenjör Mark ska du i samverkan med Chefsingenjör Mark utöva övergripande tekniskt designansvar för samtliga tekniska system- och produktområden inom ramen för kund- och produktionsansvaret.

Du arbetar i huvudsak med teknisk designledning och systemsamordning inom Ledningssystem och ansvarar för att säkerställa att vi levererar system med efterfrågad funktion samt att systemen uppfyller de ställda kraven avseende systemsäkerhet, informationssäkerhet, driftsäkerhet och förvaltning.


Vi söker dig som
Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

För att nå framgång i rollen ser vi att du har erfarenhet av att leda andra. Du har mycket god kunskap om, och erfarenhet av praktiskt arbete med, systems engineering. Du har även god kunskap om lednings- och kommunikationssystem samt om FMV:s arbetssätt och verksamhet. Det är även en fördel om du har erfarenhet från försvarsindustrin och gärna från ITC-industrin.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Du har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta samtidigt som du har förmåga att förstå de fackmässiga aspekterna av arbetet. Du leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar uthålligt mot mål och fokuserar på resultat. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver ditt arbete framåt. För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du ha en mycket god problemlösande analysförmåga.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker tjänsten via FMV:s webbplats genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Kari Lehto, OFR/O Arne Molander och OFR/S Pia Edström. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Stefan Lyander på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2022-10-10

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 10 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 september

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Biträdande Chefsingenjör Mark