FMV

Analytiker till Teknisk Und Sjö

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

På uppdrag av Försvarsmakten och regeringen bedriver FMV teknisk underrättelsetjänst till stöd för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik och i övrigt för att kartlägga yttre hot mot landet. Arbetet bedrivs inom ramen för regeringens inriktning av försvarsunderrättelseverksamheten. Enhet Sjö ansvarar för bearbetning av marina plattformar och tillhörande sensor-, lednings-, telekrigs- och vapensystem.

Arbetsuppgifter

Som analytiker arbetar du med att, enskilt eller i grupp, genomföra kvalificerade analyser och studier för att kartlägga utländska stridskrafters tekniska system med fokus på marina radarsystem. I rollen som analytiker enhet Sjö innebär också att genomföra utbildning och föreläsningar till officerare och specialofficerare inom eget och angränsande områden på enheten.   

Vi söker dig som

Du har högskoleingenjörs-, civilingenjörsexamen eller motsvarande militär relevant utbildningForskarutbildning inom relevant område samt utbildning inom radarteknik, telekrig och simulering är meriterande.

Du har arbetat med militärtekniska frågor inom radarområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet från telekrigsområdet samt har kunskap och erfarenhet av avancerade simuleringsverktyg. Vi ser gärna att du har en god förståelse för teknikens betydelse för militär förmåga och taktisk användning i större sammanhang samt kännedom om utländska marina system och utländsk försvarsindustri.

Det är en fördel om du har ett kontaktnät inom tillämpliga myndigheter, att du har arbetat i internationella sammanhang och i olika kulturer tidigare. Vi tror att erfarenhet av arbete i militär miljö, arbete inom underrättelsesamhället, samt kunskap om underrättelsetjänst kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen.

Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. I ditt arbete är du flexibel och strukturerad där du planerar och prioriterar ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt. Vidare ser vi att du har en specialistkunskap som du upprätthåller kontinuerligt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska samt har en bra muntlig kommunikation. Om du har språkkunskaper i ryska är det ett plus. Resor är frekvent förekommande, därför krävs B körkort för tjänsten. Den anställde skall vara beredd på att vaccineras för resor i tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Johansson på telefon 08-782 5401. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Louise Svensson på louise.svensson@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2022-08-22.Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 22 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Analytiker till Teknisk Und Sjö