FMV

Analytiker inom Luftvärnssystem till Teknisk Underrättelse Luft

Vill du vara delaktig i FMV:s viktiga arbete inom teknisk underrättelsetjänst för flyg- och rymdarenan? Har du utbildning eller erfarenhet från arbete inom radarteknik, robotteknik och/eller telekrig samt har en förmåga att hantera och utreda komplex information? Då kan du vara den vi söker.

Om oss
På uppdrag av Försvarsmakten och regeringen bedriver FMV teknisk underrättelsetjänst till stöd för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik och i övrigt för att kartlägga yttre hot mot landet. Arbetet bedrivs inom ramen för regeringens inriktning av försvarsunderrättelseverksamheten.

Enhet Luft ansvarar för bearbetning av system inom Luftarenan och Rymdarenan. Exempel på system är luftvärnssystem, rymdsystem, markbaserade sensor-, lednings- och telekrigssystem samt flygsystem med tillhörande sensor-, lednings-, telekrigs- och vapensystem.

Vid enhet Luft kommer du ingå i en grupp specialister som arbetar med inriktning mot den luftoperativa arenan. Gruppens arbetssätt präglas av nära samarbete, god kommunikation och att vi hjälps åt inom gruppens alla ansvarsområden.

Arbetsuppgifter
Som analytiker arbetar du med att, enskilt eller i grupp, genomföra kvalificerade utredningar och studier för att kartlägga utländska stridskrafters tekniska system, med fokus på luftvärnssystem och angränsande system.

Arbetet innebär ansvar för detaljplanering av de egna uppgifterna, inhämtning av information genom samverkan, resor och studier samt delgivning av dina resultat i skriftliga rapporter och föreläsningar. På sikt kommer du också att delta som expert inom ditt område i diverse arbetsgrupper. Arbetsuppgifterna är av både teoretisk och praktisk natur och innefattar stor variation över tid.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor är frekvent förekommande och du behöver vara beredd på att vaccineras.

Vi söker dig som
Du har en högskole-/civilingenjörsutbildning alternativt motsvarande utbildning eller kompetens som vi bedömer likvärdig. Vidare har du aktuell dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet från arbete inom radarteknik, robotteknik och/eller telekrig.  Forskarutbildning inom relevant område är meriterande.

Om du har arbetat med tekniska frågor relaterat till luftvärnssystem och/eller angränsande system samt har kunskap och erfarenhet av avancerade simuleringsverktyg, är det meriterande. Din förståelse för teknikens betydelse för militär förmåga och taktisk användning i större sammanhang kommer vara till nytta i tjänsten, och har du kännedom om utländska luftvärnssystem och utländsk försvarsindustri, är även det meriterande.

Vi ser gärna att du har ett kontaktnät inom tillämpliga myndigheter och att du har arbetat i internationella sammanhang och i olika kulturer tidigare. Erfarenhet av arbete i militär miljö samt erfarenhet av underrättelsetjänst är meriterande.

Du har en god förmåga att kommunicera på svenska såväl som engelska i tal och skrift, liksom B-körkort. Om du har språkkunskaper i ryska är det en fördel.

Som person söker vi dig som arbetar systematiskt med komplexa frågor, du väger samman information och olika typer av hänsynstagande vid agerande och beslut, med ett faktabaserat förhållningssätt. Du driver ditt arbete framåt på ett organiserat och strukturerat sätt, och besitter en specialistkunskap som du kontinuerligt upprätthåller och förbättrar. Vidare arbetar du bra med andra, du har ett lyhört, smidigt och kommunikativt sätt.

Tjänsten kan bitvis vara fysiskt och psykiskt krävande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.
Arbetsprov kan komma att genomföras i rekryteringsprocessen.

Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande Andreas Sandblom, enhetschef Teknisk Und Luft, på telefon 08-782 4000. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Petersson på 
Anna.Petersson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-04-14. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 mars

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Analytiker inom Luftvärnssystem till Teknisk Underrättelse Luft