FMV

Affärsrådgivare inom revision, granskning och controlling

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Som affärsrådgivare tillhör du Marknad och inköps avdelning för Affärsstrategi och metodstöd, vars övergripande målsättning är att driva FMV:s affärsstrategiska agenda, bl. a. genom sammanhållande ansvar för arbete med affärsavtal, granskningsverksamhet, leverantörs- och kategoristrategier, samt övriga strategier och ramverk.

Arbetsuppgifter

Du stödjer med affärsrådgivning och förhandlingar vid anskaffningsprojekt av materiel och tjänster till Försvarsmakten. Du granskar kundofferter, skriver granskningsrapporter samt föreslår olika former av affärsupplägg. Du arbetar i team med att initiera, planera och genomföra årliga förhandlingar med strategiska leverantörer som vi har affärsavtal med. Dessa strategiska leverantörer är ofta större börsnoterade företag och affärsavtalen innehåller styrning av affärsvillkor, där du följer upp och utvecklar dess affärsavtal kontinuerligt.

Du utvecklar och utbildar i granskningsmetoder samt ger metodstöd. Du kan även komma att arbeta med frågor rörande internationella försvarsmaterielsamarbeten så som det amerikanska anskaffningsprogrammet Foreign Military Sales, samt medverka i andra internationella sammanhang. En betydande del av arbetet handlar i perioder om analytiskt arbete, omvärldsanalyser och finansiella analyser. Som Affärsrådgivare har du nära kontakt med inköpare på FMV, och stöttar dem med bl.a. analyser av anbudsgivare och avstämning av finansiella kravställningar, samt affärsstrategier.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har akademisk utbildning i ekonomi och några års arbetslivserfarenhet inom t.ex. finansiell rådgivning och analys, due diligence, controlling, avtalsförhandling, offertgranskning och kalkylering eller annat relevant område.

Du har bra analytisk förmåga och kan se detaljer samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och kan se saker i ett större sammanhang. Du är resultatinriktad och samtidigt diplomatisk och ödmjuk. Vi värdesätter att du är en noggrann, affärsinriktad och initiativrik person som sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Det är meriterande om du har arbetat med offertgranskning och kalkylering. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda möjlighet att arbeta på distans några dagar i veckan, ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Larsson, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000.

Vid frågor ber vi dig kontakta David Moheim, FMV Avdelningschef Affärsstrategi och metodstöd på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2022-08-29.

Välkommen med din ansökan!Ansök nu

Sista ansökningsdag : 29 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Affärsrådgivare inom revision, granskning och controlling