Boliden

Utvecklingsingenjör yttre miljö – Tillstånd och support

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.Arbetsuppgifter

Boliden arbetar aktivt med, och har höga krav på, miljö, hälsa, säkerhet och kvalité, därför letar vi nu efter personer hängivna miljöfrågor och som brinner för att göra förbättringar inom området.


Miljöavdelningen är en del av HR och Hållbarhetsavdelningen och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med yttre miljö, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. I affärsområdet ingår verksamheter i Sverige, Irland, Finland samt staber i Boliden. Vi behöver nu förstärka vår organisation med en utvecklingsingenjör yttre miljö med inriktning tillstånd och support. Stationeringsorten är Boliden.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara projektledare för tillståndsansökningar enligt Miljöbalken och Minerallagen. Du ska även vara sakkunnig i miljöfrågor och kunna utveckla miljöarbetet inom affärsområdet samt utgöra ett stöd till gruvornas lokala miljöarbete. I detta ingår bl a arbete med att utveckla arbetssätt och rutiner inom vårt integrerade verksamhetssystem för hälsa, miljö, säkerhet och energi.


Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med tillståndsfrågor och support. Detta omfattar bl a att:

  • hålla i både stora och små tillståndsansökningar,
  • delta som expertresurs i utveckningsprojekt,
  • fungera som projektledare för interna projektgrupper,
  • koordinera konsulter,
  • systematiskt utvärdera och utveckla miljöarbetet mot ständiga förbättringar,
  • utgöra internkonsult i miljöfrågor generellt

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter och branschorganisationer är en viktig del av arbetet, liksom att sträva efter ständiga förbättringar genom omvärldbevakning.Utbildning/Erfarenhet

Du är universitets- eller högskoleutbildad med inriktning mot naturvetenskap. Du har flera års erfarenhet med tillståndsansökningar och upprättande av MKB eller arbetat med miljöfrågor inom gruvindustri, annan tung industri eller inom större anläggningsprojekt. Då vårt miljöarbete är certifierat enligt ISO 14001 är erfarenhet av kvalitetsstandards också en merit, likaså erfarenheter av arbete med rutinutveckling och projektledning. God vana att uttrycka sig i tal och skrift, samt fördjupade kunskaper inom miljölagstiftning är meriterande.


Som person är du drivande och självgående men har även förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp. Du har förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem, jobbar strukturerat och är duktig på att kommunicera. Du tycker om att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.


Det är en självklarhet att du kan företräda Bolidens säkerhetskultur.


Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Då resor i arbetet är vanligt förekommande, krävs B-körkort samt att du uppskattar att resa.Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Daniel Bergius, Avdelningschef Yttre miljö, Boliden Gruvor tfn 0910-70 58 58, daniel.bergius@boliden.com


Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, tfn 070-300 99 99.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 16 JUNI 2019Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 17 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör yttre miljö – Tillstånd och support