Boliden

Utvecklingsingenjör yttre miljö - nedlagda gruvor

Arbetsuppgifter

Vad gör vi på Boliden?

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bland annat avdelningarna Teknik, Prospektering och HR & Hållbarhet. 

Miljöavdelningen är en del av HR- och Hållbarhetsavdelningen och har som uppdrag att samordna och utveckla Boliden Gruvors arbete med yttre miljö, dammsäkerhet och nedlagda gruvor. I affärsområdet ingår verksamheter i Sverige, Irland, Finland samt staber i Boliden. Vi behöver nu förstärka vår organisation med en geokemist/utvecklingsingenjör yttre miljö med inriktning mot nedlagda gruvor och efterbehandling.

Därför ska du välja oss

Boliden är ett stort internationellt bolag med många interna utvecklingsmöjligheter vad gäller såväl arbetsuppgifter som lokalisering. Vi vill ständigt utvecklas, vilket gör dig som expertresurs inom ditt område till en nyckelperson för vår framgång. Vi ären trygg och stabil arbetsgivare med ett flertal förmåner för våra anställda.

Ditt arbete med förvaltning av nedlagda gruvor och utveckling av efterbehandlingsfrågor innebär att du arbetar både enskilt och tillsammans med dina kunniga kollegor. Företagskulturen präglas av öppenhet och demokrati, och vi brinner för våra kärnvärderingar entusiasm för förbättringar, ansvar för värdekedjan och personligt engagemang. 

… Och därför behöver vi dig

Din huvudsakliga roll är att arbeta med förvaltning och efterbehandling av nedlagda gruvor för att säkerställa en god miljö och tillämpning av bästa möjliga teknik. 

Du kommer att ingå i en grupp som framför allt arbetar med nedlagda gruvor och utveckling av efterbehandlingsfrågor. Utöver tidigare nämnt omfattar gruppen arbete bland annat att:

  • fungera som miljösamordnare och utöva tillsyn,
  • följa upp resultat av egenkontroll,
  • leda och driva utredningar,planera,
  • upphandla och koordinera konsultuppdragdesigna efterbehandlingslösningarplanera,
  • upphandla och styra entreprenadtjänsterbedriva underhåll vid våra nedlagda gruvor 

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter, närboende och andra sakägare är en viktig del av arbetet, liksom att sträva efter ständiga förbättringar genom omvärldsbevakning. Ditt arbete innebär att vara sakkunnig i miljöfrågor och utgöra ett stöd till gruvornas lokala miljöarbete. Då affärsområdet genomför projekt ska du även kunna vara ett projektstöd gällande miljö- och efterbehandlingsfrågor. Som sakkunnig i miljöfrågor ingår bland annat utveckling av arbetssätt och rutiner inom miljöområdet.

Utbildning/Erfarenhet

Det här tror vi att du har med dig

Du har en naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning och har erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom industrin och/eller efterbehandlings-/saneringsprojekt.

Meriterande är erfarenhet av:

  • efterbehandlingsfrågor och sulfidmalmsgruvor
  • arbetei enlighet med Naturvårdsverkets handbok för val av efterbehandlingsmetod
  • miljöfrågor inom gruvindustri
  • förorenad mark
  • GIS-verktyg

Så här tror vi att du beskrivs

Vi tror att du som person är drivande och självgående med förmågan att samordna och utveckla arbetet gemensamt i en grupp. Du har också förmågan att identifiera och hitta lösningar på problem. Då vi ofta jobbar i projektform där både interna och externa resurser ingår krävs det att du har lätt för att skapa kontakter, jobbar strukturerat och ser vikten av god kommunikation. Du tycker om att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

Koncernspråket är engelska så du behöver behärska både engelska och svenska i tal och skrift. Kunskap i finska är meriterande. Då resor i arbetet är vanligt förekommande, krävs B-körkort samt att du uppskattar att resa.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Emma Rönnblom Pärsson tfn 0910-77 41 45, emma.ronnblom-parsson@boliden.com

Facklig information

Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström, (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Bertil Karlsson, Human Resources, tfn 0910-77 32 78.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 30 april

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör yttre miljö - nedlagda gruvor