Boliden

Utvecklingsingenjör till Sektionen för Nedlagda gruvor

till Boliden Gruvors Miljöavdelning 

 

Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Sektionen för Nedlagda gruvor har i uppdrag att ansvara för drift och förvaltning av Bolidens nedlagda gruvområden. I ansvaret ingår bland annat egenkontroll och rapportering till myndigheter samt tillsyn och drift av vattenreningsanläggningar och dammar. En viktig uppgift är också att jobba aktivt med riskhantering och prioritera samt planera och genomföra åtgärder för kompletterande efterbehandling för att minska vår miljöpåverkan. Sektionen för nedlagda gruvor består av 4 utvecklingsingenjörer och en sektionschef.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny utvecklingsingenjör till sektionen då en medarbetare gått vidare till andra utmaningar. Som utvecklingsingenjör arbetar du bland annat med att:

 

• fungera som miljösamordnare och utöva intern tillsyn,

• följa upp resultat av egenkontroll,

• leda och driva utredningar,

• planera, upphandla och koordinera konsultuppdrag

• designa efterbehandlingslösningar,

• planera, upphandla och styra entreprenadtjänster

• bedriva underhåll vid våra nedlagda gruvområden.

 

Att samverka med medarbetare inom Bolidens verksamheter, myndigheter, närboende och andra sakägare är en viktig del av arbetet, liksom att sträva efter ständiga förbättringar och utveckla våra arbetssätt. Bolidens företagskultur präglas av våra kärnvärderingar omsorg, mod och ansvar.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en driven person som är resultatorienterad och har god känsla för planering. Du gillar att identifiera och hitta lösningar på problem. Du har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot naturvetenskap i grunden och har arbetat några år inom industrin eller som konsult. Erfarenhet av efterbehandlings- och saneringsprojekt samt kännedom om drift av dammar och vattenreningsanläggningar är meriterande. Likaså kunskap om miljöproblem kopplat till sulfidmalmsgruvor.

 

Då vi ofta jobbar i projektform där både interna och externa resurser ingår krävs det att du har lätt för att skapa kontakter, jobbar strukturerat och ser vikten av god kommunikation. Du tycker om att ha flera uppgifter på gång samtidigt och att jobba mot tydliga deadlines.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Joanna Lindahl, avdelningschef, tfn 0910-70 59 32, Joanna.Lindahl@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Talent Acquisition Partner, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 25 Oktober 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 25 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 1 oktober

Kategorier : Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör till Sektionen för Nedlagda gruvor