Boliden

Utvecklingsingenjör Mineralanalysteknik

till avdelningen Systemteknik i Boliden

 

Våra grundläggande värderingar är; omsorg, mod och ansvar. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

Avdelningen Systemteknik fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom Boliden Gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa i Finland. Teknikavdelningen kännetecknas av nära samarbete med våra gruvor, lagarbete med projekt över flera discipliner, och ett starkt inslag av personligt engagemang.

 

 

Arbetsuppgifter

Som Utvecklingsingenjör inom mineralanalysteknik deltar du i arbetet att utveckla och underhålla de elementanalyssystem som används inom Boliden Gruvor. Din roll är stödja den lokala drift- och laboratorie-personalen med teknisk expertis inom XRF och mätteknik. Arbetet utförs till stor del i samarbete med anrikningsverkens process- och laboratorie-personal, leverantörer och med kollegor på Teknikavdelningen. Befattningen innebär uppdrag i Bolidens gruvor i Sverige, Finland och Irland.

 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med stationeringsort Boliden eller någon av våra produktionssiter. Resor till våra gruvor inom Sverige och Europa ingår som en naturlig del av arbetet. Tillträde sker enligt överenskommelse.  

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Civilingenjör med inriktning mot teknisk fysik, elektroteknik eller liknande. Erfarenhet av XRF-analys eller statistik är meriterande. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. B-Körkort är ett krav.

 

Som person är det viktigt att du kan arbeta både självständigt och i grupper. Det är naturligt för dig att arbeta strukturerat samt ta egna initiativ. Du har lätt för att kommunicera och förväntas dela med dig av dina expertkunskaper i ämnet. 

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta David Degerfeldt, Sektionschef Systemteknik, tfn 0910-77 34 91.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, tfn 0910-775845.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 1 februari 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 februari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 22 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör Mineralanalysteknik