Boliden

Utvecklingsingenjör miljö

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på Bolidenområdet är idag ca 600 personer.

 

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ett varierande jobb där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva, såväl kortsiktig som långsiktig, utveckling av miljöfrågor mot ställda mål och lagkrav. Det innebär att du initierar och deltar i projekt, följer upp och rapporterar vårt miljöarbete samt bistår driftorganisationen med stöd inom miljöområdet.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • att vara stödjande och pådrivande i diverse miljöfrågor inom verksamheten.
  • att övervaka ny lagstiftning och utgöra ett stöd rörande tolkning av tillstånd och lagförändringar.
  • att handlägga anmälningar/tillståndsansökningar och sköta kontakter med myndigheter.
  • att delta i projekt rörande ansökningar om tillstånd för verksamheterna.
  • att delta och driva arbetet med efterbehandling av våra gruvområden.
  • att delta i arbetet med riskbedömningar och miljötekniska utredningar.

 

Stationeringsort är Boliden. Resor med tillhörande övernattningar ingår i arbetet.​​

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av miljöfrågor inom industrin. Vi ser gärna att du är utbildad civilingenjör med inriktning mot t.ex. miljö, kemiteknik,vattenteknik, miljögeoteknik eller motsvarande. Utbildning i miljörätt och GIS är meriterande, liksom kunskap om anläggningar för gruvor och anrikningsverk.

 

Som person är du engagerad, kvalitetsmedveten och ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och planenligt och har lätt att förmedla budskap internt och externt. Vidare har du lätt att jobba både självständigt och i större grupper. Du ser miljöfrågor som mycket viktiga och du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Joanna Lindahl,  joanna.lindahl@boliden.com

 

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Lena Drugge, Human Resources, tfn 0910-70 56 09

Vi vill ha in din ansökan senast den 20/8 - 2018.

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 20 augusti . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör miljö