Boliden

Utvecklingsingenjör med inriktning mot kvalitet och svets

Till Teknikavdelningen TA Asset Management inom sektionen för Standards & Systems söker vi nu en Kvalitetsingenjör.

 

Framtiden är spännande om man är en del av Boliden. I tjänsten som Kvalitetsingenjör på vår teknikavdelning kommer du att bli en central resurs för de projekt som utförs på våra gruvanläggningar. Vi söker efter dig som vill arbeta med tekniska ledningssystem och standarder för att uppnå säkra anläggningar och lagefterlevnad. 

 

 

Arbetsuppgifter

Staben för Boliden Gruvor har ca 300 anställda och omfattar avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Affärsutveckling, Prospektering och Teknik. I nästan 100 år har vi på Boliden utvunnit bas- och ädelmetaller som får det moderna samhället att fungera. Idag kan vi stolt presentera oss som bland de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion - en position som vilar på lång erfarenhet, innovation i teknisk framkant och avancerad teknik. Som Kvalitetsingenjör på Teknikavdelningen kommer du att spela en viktig roll i vår framtida utveckling.

 

Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Våra grundläggande värderingar är; Omtanke, Mod och Ansvarstagande. Omtanke om varandra, mod att driva förändringsarbete och ansvarstagande att göra Boliden bättre genom ständiga förbättringar och innovation.

 

Sektionen för Standards & Systems är ägare av EAM Systemen Maximo och Site base, teknisk dokumentation, ritningar, CE, svetskoordinator och projektstandarder för anläggningsprojekt. Sektionen stöttar projekt- och underhållsorganisationer genom förvaltning och kvalitetssäkring i anläggningsprojekt.

 

Som Kvalitetsingenjör rapporterar du till sektionschefen för Standards & Systems och ansvarar föruppbyggnad av ledningssystem inom svets, ytbehandling mm. Du är en viktig del i framtagandet av projektstandarder inom Mek, Rör och Bygg.

 

Du som Kvalitetsingenjör förväntas att ta ansvar och hålla struktur för Bolidens Tekniska Standarder och vara ett stöd för ditt team som bedriver anläggningsprojekt. De flesta projekt bedrivs i samarbete med andra teknikavdelningar och nära verksamheten i något av Bolidens olika gruvområden i Sverige, Finland och Irland. Resor med tillhörande övernattningar och ingår i tjänsten.

 

Tjänsten kommer vara stationerad i Boliden eller stationeringsort enligt överenskommelse inom avdelningen för Asset Management Technology (TA).

 

Tjänsten avser en tillsvidare anställning.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en strukturerad, självgående och samarbetsvillig medarbetare som verkar för säkerhet och standardisering. Vi söker dig med högskoleutbildning eller med relevant erfarenhet. Teamwork är en central del i rollen, du behöver ha egenskaper för att arbeta tvärfunktionellt och bygga samarbeten likväl inom avdelningen som med Bolidens anläggningar och stödfunktioner.

 

Du behöver ha god kännedom om harmoniserade standarder, kvalitetsledningssystem och tekniska upphandlingar. Meriterande för tjänsten är erfarenhet från arbete med tryckkärlsdirektivet, maskindirektivet samt andra tillämpbara direktiv. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med stora entreprenadavtal.

 

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Körkort B är ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Sektionschef Malin Nerpin, tfn 0910-70 5714, malin.nerpin@boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Jonas Lindgren, jonas.lindgren@boliden.com.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 3 oktober 2021

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 oktober . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 27 augusti

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör med inriktning mot kvalitet och svets