Boliden

Utvecklingsingenjör med inriktning mot energi

Skelleftehamn

Full time

JOB_003537

 

På Boliden Rönnskär kan vi erbjuda intressanta och omväxlande arbetsuppgifter med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar. I rollen som utvecklingsingenjör finns det möjlighet påverka sitt arbete, vara kreativ och komma med bra idéer. Ett personligt driv och engagemang är något som välkomnas och inom sektionen ser vi till att hjälpa och stötta varandra när det behövs. Vi jobbar för en grön omställning och hoppas att du vill vara med och bidra till denna resa

 

 

Arbetsuppgifter

Boliden Rönnskär är beroende av energi i olika former och omsätter stora mängder energi i processerna. En effektiv energihantering är därför viktig för såväl hållbarhet samt lönsamhet. Arbetet kommer därför att vara inriktat mot att energieffektivisering samt minskat klimatavtryck.

 

Som utvecklingsingenjör med fokus på energi- och klimatfrågor, ingår du som en viktig del i sektionen för Process- och Produktutveckling på Rönnskärsverken. Du kommer att arbeta med våra energisystem i syfte att förbättra och effektivisera dem för att möta vår vision – att vara den mest miljövänliga och respekterade metalleverantören i världen. Ditt arbete kommer att ha stor påverkan på vilka energivägval vi tar mot framtiden.

 

Du bistår aktivt övriga utvecklingsingenjörer med din spetskompetens inom energi för att utveckla och effektivisera våra processer. Du initierar, driver och deltar i kvalificerade utredningar och försök. Arbetet bedrivs ofta självständigt men alltid i samråd med andra och ofta även i projektform. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor inom sektionen men även med driftspersonal på olika verk. Arbetet har både teoretiska och praktiska inslag.

 

Arbetet är förlagt till Rönnskär. Resor kan förekomma, men är av kortare karaktär. Du rapporterar till Sektionschef samt även till olika projektgrupper.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Examen från högskola/universitet med inriktning mot energi

• Behärska engelska och svenska i tal och skrift

• Vana att sammanställa ditt arbete i rapporter och olika beslutsunderlag

 

Meriterande är:

• Erfarenhet av energisystem inom processindustri

• Erfarenhet från tyngre processindustri

• Erfarenhet av handelssystem för utsläppsrätter (ETS) samt ledningssystem

• B-Körkort

 

Arbetet som energiingenjör innebär många olika kontaktytor både inom organisationen och mot externa parter, det är därför viktigt att du är kommunikativ och har ett öppet förhållningssätt. För denna typ av roll krävs det att du som person har en nyfikenhet och en kreativ sida. Vidare är en viktig egenskap för rollen att du är ihärdig och självgående i ditt arbetssätt då arbetsuppgifterna kan vara svåra och ta tid. Rätt person för denna roll är noggrann och har ett analytiskt angreppssätt på problem.

 

 

Arbetstid

Kontorsarbetstid 38,75 timmar per vecka

 

Tillträde

Efter överenskommelse

 

Upplysningar

Sektionschef Robert Johansson, tel 0910-77 34 41

e-post: Robert.L.johansson@boliden.com

 

Facklig information

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, tel 0910-77 31 75

Jan-Ove Fahlgren, Unionen, tel 0910-77 3834

Anders Wikström, Ledarna tel 0910-77 37 76

 

Ansökan till

Du skickar in din ansökan och CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av Eva Lindberg tel. 0910-773494, e-post: eva.lindberg@boliden.com.

 

Sista ansökningsdag: 5 december 2021

---------------------------------------------------------------------

We are a company in constant development and every workday we explore how we can improve modern life and society. Our metals are a key componet in creating a more sustainable future and we take great pride in the impact we make every day. Are you ready to contribute with your curiosity, personalty, skill-set and unique background? Be you and challenge us - let's drive change for generations to come!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Skelleftehamn . Publicerat : 24 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör med inriktning mot energi