Boliden

Utvecklingsingenjör – Automation

Våra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.

 

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i Sektionen EIA (Elektrifiering, Instrumentering och Automation) med 6 anställda som är en del av Systemteknikavdelningen.

 

Sektionen fungerar som en central resurs för driftsprojekt, förvaltning samt forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. För närvarande innebär det Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Tara på Irland samt Kevitsa och Kylylahti i Finland. 

 

I arbetet ingår att medverka i Bolidens forskning och utveckling, förvaltning och projekt kring automationssystemet ABB 800xA.

 

I mindre projekt och uppdrag genomförs arbetet relativt självständigt mot uppdragsgivarna som är Bolidens gruvor och anrikningsverk. I större projekt ingår att medverka i projektgrupper.

 

I många fall sker arbetet i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar i Boliden. I större projekt kommer externa konsultresurser att krävas, där ingår i arbetet att samordna dessa. Stationeringsort är Boliden. Resor med tillhörande övernattningar ingår i arbetet.

 

Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

 

Utbildning/Erfarenhet

Du är högskoleutbildad med inriktning Automationsingenjör eller reglerteknik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. erfarenhet av Automationssystemet ABB 800xA och Bolidens anpassningar är meriterande, liksom kunskap från processindustrin och anläggningar för gruvor och anrikningsverk. Arbetet ställer krav på god förmåga att samarbeta med andra samt att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska även B-körkort är ett krav.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Sektionschef Jonas Klingstedt, jonas.klingstedt@ext.boliden.com

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Du lämnar din ansökan med CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga Jobb.

 

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 15 Februari 2020


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 15 februari . Arbetsort : Boliden . Publicerat : 15 januari

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Utvecklingsingenjör – Automation