Boliden

Systemingenjör ABB 800xA

Gällivare

 

time type

Full time

 

job requisition id

JOB_009743

 

Till Aitikgruvan - Världens mest effektiva koppardagbrott 

 

Aitik, strax söder om Gällivare i Lappland, är Sveriges största koppardagbrott. Här bryts dygnet runt malmfyndigheter av kopparkis innehållandes koppar, guld och silver. Arbetet i Aitik sker med några av världens största maskiner. Under 2018 och 2019 pågick ett pilotprojekt där fyra av Aitiks truckar anpassades för eldrift via strömavtagare, inte helt olikt hur tåg och spårvagnar fungerar, på en 700 meter lång teststräcka. Projektet föll så väl ut att det har beslutats att ytterligare cirka 2,3 kilometer elledning ska byggas och tio truckar till utrustas med strömavtagare. Vi utvecklar smarta effektiva sätt att forma framtidens hållbara gruva. Hos oss jobbar de som är beredda att flytta berg för att vi ska lyckas. Vill du bli en av oss? 

 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med framtidens teknik tillsammans med trevliga kollegor och med stor frihet under ansvar.  

 

Arbetsuppgifter 

 

Som Systemingenjör får du möjlighet att medverka till utveckling och underhåll av vårt styr- och processystem ABB 800xA. I dina arbetsuppgifter ingår dels underhåll på system och nätverk, dels viss systemutveckling och deltagande i nya projekt. Du arbetar i ett team med duktiga och entusiastiska medarbetare, vars uppgift är att ge bra service till underhålls- och driftpersonal i hela organisationen. Aitiks process håller en mycket hög automationsgrad och är uppbyggd med modern teknik som bidrar till stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter. En viss del av arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med våra systemleverantörer, svenska och utländska.  

 

Utbildning/Erfarenhet 

 

Som person är du säkerhetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är ordningsam och har god förmåga att planera, följa upp och avsluta ärenden och tycker om att lösa problem. Du har ett stort engagemang och förmåga att driva ditt arbete självständigt. När arbetet kräver har du lätt för att göra snabba omprioriteringar. 

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha: 

  •  
  • Högskoleutbildning eller motsvarande lämplig utbildning/erfarenhet inom automation eller systemteknik 
  • B-körkort  
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift 

 

Meriterande. 

  • Flera års erfarenhet inom arbete med styrsystemet ABB 800xA 
  • Dokumenterad kunskap i nätverksunderhåll 
  • Erfarenhet inom intelligenta ställverk, frekvensomriktare, processinstrument och kommunikationsprotokoll 

 

Information 

 

Du som söker delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. 

 

Upplysningar  

 

Ytterligare upplysningar angående tjänsten lämnas av sektionschef Simon Eriksson, tfn 0970-72 90 15. 

 

Facklig information 

Ledarna: ledarna.aitik@boliden.com 

Unionen: unionen.aitik@boliden.com 

SACO: saco.aitik@boliden.com 

 

Ansökan  

 

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar därför både kvinnliga och manliga sökande. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök nu” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.  

 

Frågor angående din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Miciel Wennström tfn 070 203 96 60 eller miciel.wennstrom@boliden.com 

 

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2024. 

Ansök redan idag! Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan

sista ansökningsdagen  

 

Vi genomför rekryteringsarbetet i egen regi varför vi undanber oss

kontakter från rekryterings- och bemanningsföretag.       

 

---------------------------------------------------------------------

 

Important!  If you are a current employee within Boliden you shouldn't complete the application at this site, please log on to your Workday account and apply through "Find Jobs".

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Gällivare . Publicerat : 26 juni


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Systemingenjör ABB 800xA