Boliden

Sprängtekniker

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass. 

I Garpenberg arbetar cirka 450 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.


Arbetsuppgifter
Som sprängtekniker har du en expertroll vid frågor och beslut gällande laddning/sprängning. Du stöttar vid laddning och koppling i daglig drift men har är även en strategisk roll att optimera arbetsmomenten och utveckla processerna. Du är en naturlig länk mellan arbetsledning och operatör. I befattningen ingår bland annat att:
 
*  Godkänna borrplaner 
*  Göra tändplaner för pallsalvor 
*  Göra rapporter och uppföljningar i sprängteknik 
*  Gå igenom geologi och struktur i berget med geolog 
*  Bedöma problemområden 
*  Ladda vid specialskjutningar

Tjänsten är tillsvidare. Arbetstiden är dagtid under jord. Provanställning kan komma att tillämpas.


Utbildning och Kvalifikationer
Vi söker dig med lång erfarenhet av sprängning från såväl under som ovan jord. Du har sprängkort och gärna vidareutbildning inom sprängning. Övrig bergerfarenhet är en merit. Du talar och skriver svenska och engelska. Franska är en merit.

Som person är du säkerhetsmedveten och noggrann. Du är prestigelös och har förmåga att samarbete över gränser med olika arbetsgrupper och personer. Du är trygg i dig själv och kan leda grupper samt fatta svåra beslut gällande laddning/sprängning. Att våga utveckla processerna är en framgångsfaktor.  

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.


Upplysningar
För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Niklas Karlsson, Sektionschef Produktion, tfn: 0225- 369 63 eller Robin Madsen, Sprängtekniker, 0702469348.


Facklig information
Facklig information lämnas av IF Metall, tfn 0225-360 33. 


Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan
Du lämnar din ansökan med CV via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Henrik Norgren, Human Resources, tfn 0225-360 16, Rebecca Claesson, Human Resources, tfn 0225-369 54.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 13 juli 2019.Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är välpositionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.


Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 juli . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sprängtekniker