Boliden

Sommarjobb Boliden Gruvor 2024

Boliden

Kristineberg

Renström

Kankberg

JOB_008628

 

Boliden Gruvor söker sommarjobbare 2024 till Skellefteå och Lycksele kommun

Ser du fram emot sommaren? Sommarjobba på Boliden i en innovativ miljö och få tid och pengar över till fler av sommarens möjligheter! Vi erbjuder en mångfald av sommarjobb i en organisation som kännetecknas av omsorg, mod och ansvar. Du får praktisk erfarenhet av industri och vara med i arbetet med att framställa metaller för samhällsviktiga funktioner. Sommarjobben kan variera i längd mellan maj och augusti, under eller ovan jord samt arbetstider dagtid eller skift. Placering i Boliden, Renström, Kankberg och Kristineberg. Se sommarjobb med arbetstider och beskrivningar längre ner.

 

Som sommarjobbare hos oss får du utbildning, introduktion och förutsättningar för att trivas och bidra med dina kompetenser!

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken och intresserad av industrin. Du är engagerad, vill jobba tillsammans med andra och gillar att ta ansvar. Vi ser även att du kan kommunicera på svenska och engelska, har körkort för personbil och fyllt 18 år innan anställningen börjar.

 

Ansökan

Ansök nu via vår karriärsida med ditt CV till och med söndag 10 mars 2024. Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan nu!

 

När du ansöker får du svara på frågor om vilket eller vilka jobb du söker, stationeringsort, bekräfta att du fyllt 18 år innan anställningen börjar och om du har körkort för personbil.

 

Sommarjobb

Arbetstider:

• Dagtid måndag-fredag

• Dagtid med schemalagt helgarbete

• Skift 7/7, du jobbar 7 dagar och är ledig 7 dagar. När du jobbar är det varannan vecka förmiddag/eftermiddag

• Skift förmiddag/eftermiddag måndag-fredag och ledig helg

• Skift varierat dag, kväll, natt och helg

 

Beskrivningar:

Bergarbetare till Renström, Kankberg och Kristineberg - Har du ett intresse för gruva och berg? I rollen får du borra och säkra bergrum med borrmaskiner. Arbetet är förlagt under jord och du jobbar skift 7/7.

Bergtransportör till Renström och Kankberg – Vill du vara med och transportera berget i och upp ur gruvan med lastmaskiner? I rollen jobbar du skift 7/7.

Diamantborrare till Renström, Kankberg och Kristineberg – I rollen får du borra hål, ta bergprover under jord och ta fram information som vår produktion behöver. Du jobbar skift 7/7.

Driftcentraloperatör till Renström och Kristineberg – I rollen får du möjligheten att korttidsplanera och styra produktionsresurserna. Du är självgående och kommer samarbeta mycket med andra, i det dagliga kommer du vara spindeln i nätet. Du jobbar skift 7/7.

Elektriker till Renström, Kankberg och Kristineberg – Är du elektriker eller avslutar du snart din gymnasieutbildning som elektriker? I rollen får du övervaka gruvans elektriska utrustning och strömförsörjning både under och ovan jord. Här får du möjligheten att jobba med ny teknik på ett säkert sätt. Du jobbar skift 7/7.  

Flakväxlarchaufför/hjullastare till Renström – Är du intresserad av att köra maskiner och fordon? I jobbet får du vara med och lasta och lossa gods som anländer till eller skickas från området. Arbetstiden är förlagd till dagtid både under och ovan jord.

Förrådsarbetare till Anrikningsverket i Boliden, Renström, Kankberg och Kristineberg – I rollen får du bland annat ta hand om inleverans, mottagning/kontroll samt utlämning och inventering av material. Du jobbar dagtid både under och ovan jord.

Gruvbyggare till Renström, Kankberg och Kristineberg – Har du ett intresse av bygg och teknik? I rollen får du möjligheten att planera, bygga och underhålla infrastrukturen i våra gruvor, såsom vatten, ventilation och pumpar. Du jobbar antingen skift 7/7 eller förmiddag/eftermiddag måndag-fredag och ledig helg.

Gruvgeolog/Kartör till Renström, Kankberg och Kristineberg – I rollen får du bland annat utföra gavel-och takkartering under jord, sammanställa karterat material och viss utsättning. Du jobbar antingen skift 7/7 eller dagtid.

Gruvmätare till Renström – Har du ett intresse för teknik? I rollen får du bland annat hantera mätdata, jobba med utsättning och inmätning av borrhål. Det ingår även att inmäta orter och brytningsrum i gruvan. Du jobbar dagtid ovan jord.

Laborant till Anrikningsverket i Boliden – I rollen får du utföra analyser för processtyrning och kvalitetskontroller samt lättare underhåll av analysinstrument. Arbetstiden är förlagd till dagtid, schemalagt helgarbete förekommer.

Lokalvårdare till Renström och Kristineberg – I rollen får du ta hand om våra lokaler, både under och ovan jord. Arbetstiden är förlagd till dagtid, schemalagt helgarbete förekommer.

Mekaniker till Renström, Kankberg och Kristineberg – Är du intresserad av att meka och skruva? Beroende på vilken inriktning den mekaniska rollen har varierar arbetet med service och underhåll på allt ifrån gruvmaskiner, reningsverk, pumpstationer och fastigheter. Antingen jobbar du under eller ovan jord och arbetstiden är förlagd till skift 7/7 eller dagtid.

Miljöprovtagare till Boliden – I rollen får du möjligheten att vara ute i fält för att inhämta vattenprov från bland annat sjöar, grundvattenrör och reningsverk. Vi ser gärna att du har en påbörjad kandidat/master examen inom geovetenskap/geoteknik eller liknande områden. Du jobbar dagtid.

Processoperatör till Anrikningsverket i Boliden – Vill du lära dig hur vi tar hand om malm som kommer från våra gruvor? I rollen styr och övervakar du processen med att separera mineralen från malmen i olika steg. Du sköter om anläggningen och utför förebyggande underhåll på maskiner. Arbetstiden är förlagd till skift varierat dag, kväll, natt och helg.

Skiptappare till Kristineberg – I rollen arbetar du i huvudsak med att övervaka uppfodringen. Du får även jobba med en viss typ av underhåll. Du jobbar skift 7/7.

Skyddsarbetare till Kristineberg – Är du intresserad av hälsa, miljö och säkerhet? I rollen jobbar du med praktiska och administrativa uppgifter som rör arbetsmiljön. Arbetet sker dagtid under och ovan jord.

Traktorchaufför till Renström och Kristineberg – Är du intresserad av att köra traktor? I rollen får du både lasta och lossa inkommande och avgående gods främst ovan jord. Du jobbar dagtid.

 

Information

Vill du veta mer om jobbmöjligheter på Boliden kan du kika in på vår karriärsida Karriär - Boliden. Behöver du teknisk support mejlar du sommarjobb.bolidenomradet@boliden.com.

 

Fackliga frågor besvaras av IF Metall Boliden 0910-77 41 03, IF Metall Kristineberg 0910-70 51 44, Ditte Möller Lasskogen, SACO, 070-220 06 82, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40.       

För sommarjobb som berörs av hantering av sprängämnen kommer du i enlighet med lagen om brandfarliga och explosiva varor (2010:1011) genomgå bakgrundskontroll för godkännande hos polismyndigheten.

 

Vi undanber oss kontakter från bemanning- och rekryteringsföretag.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 mars . Arbetsort : Boliden, Kankberg, Kristineberg, Renström . Publicerat : 21 december

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion Transport & Logistik Övrigt


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Sommarjobb Boliden Gruvor 2024