Boliden

Senior verksamhetsutvecklare

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna Teknik, Prospektering, Affärsutveckling samt HR&Hållbarhet.

Avdelning Produktionsteknik fungerar som central resurs för verksamhetsutveckling och forskning och utveckling inom affärsområde gruvor. Avdelningen ansvarar för att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom Affärsområde. Inom forskningsområdet ansvarar avdelningen för att leda gruvautomationsprogrammets delprogram gällande produktionsstyrning samt program för asset management. Det arbetet sker i nära samarbete med övriga centrala teknikavdelningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att utveckla och installera Bolidens organisations- och produktionsfilosofi, New Boliden Way, i de operativa avdelningarna inom Affärsområde Gruvor. 

I uppgifterna ingår att utbilda och träna medarbetare i nya arbetssätt, inklusive metoder och verktyg för städiga förbättringar. Stöd och coachning till ledare och medarbetare och interna revisioner av produktionsledningssystemet ingår, liksom att utföra analyser för att identifiera förbättringspotentialer i våra verksamheter. I våra uppdrag arbetar vi efter en tydlig projektmodell för att stötta våra operativa avdelningar med deras processutveckling.

Vi arbetar med:
Ledningssystem - nyckeltal, uppföljning och analys av avvikelser
Processer - eliminering av slöseri, standardiserade rutiner, produktionsplanering och styrning
Människor - ledarskap, roller och ansvar
Ständiga förbättringar

Arbetet utförs på våra verksamhetsorter men stationeringsorten är Boliden. I perioder arbetar du som del av ett större team ute i en av våra operativa enheter. En hel del resor ingår i tjänsten, inklusive resor till Irland och Finland. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med stationering i Boliden.

Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en erfaren ledare som kan ingå vårt team. Du har gärna egen erfarenhet av verksamhetsutveckling inom din egen linjeorganisation. För att lyckas i rollen som verksamhetsutvecklare är du resultatinriktad och affärsmässig samt bekväm i din roll att driva projekt strukturerat och med hög kvalitet. Eftersom du kommer att leda projekt med medarbetare från olika delar av verksamheten är det viktigt att du har en konsultmässig personlighet och att du har en god förmåga att bygga relationer.

För att lyckas i rollen är du positiv, initiativtagande, lyhörd och har en personlighet präglad av integritet. Givetvis arbetar du systematiskt och motiveras av att utveckla verksamheter och har därför förmågan att påverka och skapa engagemang hos enskilda individer och grupper. Att arbeta i team är något som du drivs av, likväl som att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, engagemang och ansvar.

Utbildning: 
Civilingenjörsexamen inom produktions- och kvalitetsteknik, industriell ekonomi eller motsvarande kunskapar förvärvade på annat sätt. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfarenhet från produktionsindustri som har tillämpat Lean Produktion. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. B-körkort är ett krav.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Urban Olofsson, Avdelningschef Produktionsteknik, tfn 0910-77 40 20

Facklig information

Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-77 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström, (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Bertil Karlsson, Human Resources, tfn 0910-77 32 78.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 6 maj 2018

 Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 6 maj . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Senior verksamhetsutvecklare