Boliden

Senior Utvecklingsingenjör till Boliden Rönnskär

Skelleftehamn

Full time

JOB_008099

 

Senior Utvecklingsingenjör till Boliden Rönnskär

 

Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens mest effektiva kopparsmältverk. Anläggningen tar emot leveranser av koppar- och blykoncentrat från våra egna gruvor, samt från externa leverantörer. Från dessa material utvinns främst koppar, guld och silver. Rönnskär är vår största produktionsenhet och en av de största privata arbetsgivarna i regionen.

 

Arbetsuppgifter

Sektionen för Process- och Produktutveckling på Boliden Rönnskär i Skellefteå söker förstärkning med en Senior Utvecklingsingenjör då en av våra erfarna medarbetare går i pension.

 

Som Utvecklingsingenjör arbetar du med att utveckla och effektivisera våra metallurgiska processer. I arbetsuppgifterna ingår också att stötta produktionsorganisationen. Du initierar, driver och deltar i kvalificerade utredningar och försök. Arbetet bedrivs ofta självständigt men alltid i samråd med andra och ibland även i projektform. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor inom sektionen men även med driftspersonal på olika produktionsavsnitt. Arbetet har både teoretiska och praktiska inslag.

 

Just denna tjänst kommer att ha en något mer praktisk inriktning och arbeta mycket med smältförsök, framtagning av smältrecept, tillverkning av standarder, provtagning och provberedning från försök och tester, körning med TG-MS (Termografisk våg med Masspektroskopi) och SEM (Svepelektronmikroskop) samt även delta i normala arbetsuppgifter som Utvecklingsingenjör.

 

Detta är antingen något du redan har erfarenhet av eller gärna vill lära dig. Initial upplärning kommer att ske genom att gå parallellt med nuvarande Utvecklingsingenjör.

 

Arbetet är förlagt till Rönnskär. Resor kan förekomma, men är av kortare karaktär. Du rapporterar till Sektionschef samt även till olika projektgrupper.

 

Utbildning/Kvalifikationer

Arbetet som Utvecklingsingenjör innebär många olika kontaktytor både inom organisationen och mot externa parter, det är därför viktigt att du är kommunikativ och har ett öppet förhållningssätt. För denna typ av roll krävs det att du som person är nyfiken och har en kreativ sida. Vidare är viktiga egenskaper att du är ihärdig och självgående i ditt arbetssätt då arbetsuppgifterna kan vara komplexa och ta tid. För att bli framgångsrik i rollen ser vi även att du är noggrann och har ett analytiskt angreppssätt på frågeställningar.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Kunskaper inom arbetsområdet motsvarande examen från högskola/universitet med inriktning mot pyro- och hydrometallurgi

• Vana att sammanställa ditt arbete i rapporter och olika beslutsunderlag

• God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska

• B-Körkort

 

Meriterande är:

• Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter

• Erfarenhet från tyngre processindustri

• Erfarenhet av utvecklingsarbete

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en omfångsrik och spännande verksamhet med goda förutsättningar för att utveckla både dig själv och dina kunskaper. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar: Omsorg, Mod och Ansvar. 

 

Arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kontorsarbetstid 38,75 tim/vecka

 

Tillträde

Efter överenskommelse

 

Upplysningar

Sektionschef Robert Johansson, tel 0910-77 3441

e-post: Robert.L.johansson@boliden.com

 

Facklig information

Joachim Pettersson (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-77 37 45 

Mikael Norrby (Unionen), tfn 0910-77 37 76

Dan Nilsson (Ledarna), tfn 0910-77 38 67

Ronnie Allzén (IF Metall), tfn 0910-77 32 72

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Mari Forsman, tfn: 0910-774561, e-post: mari.forsman@boliden.com.

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 10 december 2023.

Intervjuer och urval sker löpande. Tillträde enl överenskommelse.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 december . Arbetsort : Skelleftehamn . Publicerat : 21 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Senior Utvecklingsingenjör till Boliden Rönnskär